Trilogia SUA a ajuns la final!

Dacă ați fost vreodată intrigați de puterea “visului american”, de prosperitatea surprinzătoare a acestei țări și de cum s-a transformat peste noapte, odată cu venirea Marii Depresiuni, în focarul crizei economice, John Dos Passos vă va duce “în spatele cortinei” în această nouă apariție editorială, “Trilogia S.U.A.: Marile afaceri”.

Scriitorul american John Dos Passos, fiul nelegitim al celebrului avocat John Randolph Dos Passos Jr. și autorul seriei “Trilogia SUA” este unul dintre cei mai apreciați autori care au reușit să realizeze un portret unic al Americii. După “Trilogia S.U.A.: Paralela 42” și “Trilogia S.U.A.: 1919”, cel de-al treilea și ultimul roman, “Trilogia S.U.A.: Marile afaceri”, încheie această serie de succes!

Folosind o tehnică experimentală prin care firele narative se întrepătrund și se continuă de la un roman la altul, John Dos Passos se deosebește prin simțul de observație de care dă dovadă și prin stilul său specific de a îmbrăca faptele într-o ironie amară. “Trilogia S.U.A.: Marile afaceri” este radiografia unei societăți abia ieșite din război, în care își ia vânt industria.

Având parte de experiența participării la Primul Război Mondial și fiind un convins apărător al dreptății, autorul surprinde lumea afacerilor, fieful iluziilor pierdute și, deopotrivă, al marilor victorii din țara în care fiecare își urmează visul – America. Împreună cu personajele din volumele anterioare, creionate realist și fără a avea un rol moralizator, vom asista la apropierea uneia dintre cele mai importante momente din istorie, Marea Depresiune!

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *