Turneu de lansare n’autor – „Noaptea dintre lumi”, de Irina Georgescu și „Piramida”, de Cristian Englert

Cele mai recente două romane din colecția n’autor a editurii Nemira, Piramida, de Cristian Englert și Noaptea dintre lumi, de Irina Georgescu, se lansează la București miercuri, 21 noiembrie, la Cafeneaua Cărturești Verona, de la ora 19.00, în prezența autorilor moderați de Eli Bădică, coordonatoarea colecției.

1200p630_all-events

Apoi, autorii pornesc în turneu să cunoască cititorii din:

Timișoara, joi, 22 noiembrie, de la 18.30, la Librăria Două Bufnițe.

Iași, marți, 27 noiembrie, de la 18.30, la Cafeneaua Fika.

Cluj, joi, 29 noiembrie, de la 18.30, la Librăria Humanitas.


Noaptea dintre lumi: La prima vedere, Ana este clasica adolescentă care se îndrăgostește de profesorul ei de engleză. Afecțiunea lui o face să evadeze temporar din lumea în care este captivă – dificilii ani ’80, un tată dispărut, o mamă disperată, o bunică supusă anchetelor Miliției, vecini intruzivi, hărțuiri repetate. Scandalul de la liceu e iminent, iar Ana, cu straniul ei păr alb, este victima unei agresiuni care îi schimbă dramatic viața. Intră într-un labirint de întâmplări alături de creatura numită Lumen, care îi luminează pașii în noapte.

Irina Georgescu Groza s-a născut în 1973 la Onești. A debutat în anul 2016 cu volumul de povestiri Dincolo de ferestre (Casa de Pariuri Literare). A publicat proză scurtă în Revista de Povestiri (2015–2016), în revista Argos, numărul 12 (2016), în revista iocan, numărul 1 (2016) și numărul 7 (2018), în revista Apostrof (2016) și în antologia Argos, numărul 3 (2017). În prezent, trăiește în București, cu soțul și cei doi copii.

Piramida: O întâlnire neașteptată cu cel mai cunoscut scriitor al momentului îi schimbă viața lui Alexandru Damian, un tânăr profesor de română, care visează să-și vadă cărțile publicate. Faimosul Marius Vasilescu îi propune un joc incitant: fiecare să scrie un roman și să îl publice cu numele celuilalt. Norocul pare să fi dat peste el. Prins în chingile scrisului, Damian se îndepărtează de fosta viață, de principiile și de prietenii săi și se trezește acuzat de o crimă pe care nu a comis-o. Cum reușești să te salvezi când totul pare pierdut?

De formație inginer de aeronave, cu specializări în software și robotică, CRISTIAN ENGLERT lucrează în prezent la Agenția Spațială Europeană în Noordwijk, Olanda. Toată viața sa a încercat să găsească un echilibru între preocupările științifice și cele literare. Primele povestiri și romane a început să le scrie în jurul vârstei de unsprezece ani, însă și-a făcut debutul publicistic de-abia în anii liceului. A continuat să publice în ziare și reviste, iar la jumătatea anilor 1990 a înființat primul ziar românesc integral virtual, Vocea Patriotului Naționale. În 2001, și-a publicat primul roman, numit Candidat la crimă, la Editura Pandora. Mutându-se pe alte meridiane, s-a simțit dator să-și încerce mâna în limba engleză. Rezultatul – un număr de povestiri publicate în ziare și reviste, plus un roman pentru tineret numit Gamma Group. Chiar dacă engleza îi este o unealtă confortabilă, precizie, nerv și inspirație tot în vocabularul limbii române caută.

2 Commentarii

  1. Haine ieftine 22/11/2018 Reply
    • Nemira 23/11/2018 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *