Turnul întunecat: de la carte la film

index
Seria Turnul întunecat, de Stephen King, se lansează în colecția Nautilus a editurii Nemira, într-o nouă prezentare paperback. Prima carte a seriei, Pistolarul, vă aşteaptă deja pe nemira.ro şi în librării. În continuare vă invităm să citiţi povestea ecranizării, aşa cum o descrie chiar Stephen King. Filmul intră în cinematografe din 4 august, distribuit de InterComFilm.

„Nu te aşezi la birou într-o zi şi spui: cred că o să scriu un magnus opus. Dar m-am gândit ca ar putea fi o poveste lungă şi captivantă şi vreau să încerc. Uite ce s-a întâmplat.” Rezultatul a fost că Stephen King a scris ceva atât de ambiţios şi de complex care părea imposibil de ecranizat. Este vorba de seria Turnul întunecat.

„Nu mi se părea posibil că cineva va veni să spună că vrea să facă un film din asta. Au fost momente când s-a discutat despre această posibilitate, dar nu am luat-o niciodată în serios.” Călătoria seriei din pagini pe ecran a fost una plină de peripeţii, cu J.J. Abrams încercând să o adapteze împreună cu Damon Lindelof şi Carlton Cuse încă din 2007. Ron Howard şi Akiva Goldman s-au alăturat şi ei încercării în 2010, alegându-l pe Javier Bardem în rolul pistolarului Rolan Deschain, punând la cale 3 filme şi 2 seriale între ele. „Mi-a plăcut ideea. Tuturor le-a plăcut.”

Chiar dacă Ron Howard a plecat către alte proiecte, înlocuitorul său, Nijolaj Arcel, regizor debutant (scenarist pentru varianta suedeză a filmului Fata cu un dragon tatuat), a încercat să continue ideea lui Goldsman. „Îmi place Akiva ca scenarist, foarte mult”, spune King. „De ce să nu începem în mijlocul poveştii?” se gândea Akiva. Ideea lui şi a lui Nic a fost că poate aceasta era a doua aventură de acest fel a lui Roland Deschain.

După 10 ani de producţie (statică), abia acum 2 ani a început King să creadă că filmul acesta chiar va exista. Filmul Turnul întunecat marchează şi debutul ca producător al lui King, care a avut şi acordul asupra distribuţiei condusă de Idris Elba („În cărţi nu se menţionează niciodată că Roland Deschain e caucazian”) şi Matthew McConaughey („Pentru mine, el a fost mereu Walter, exact cum mi l-am imaginat. Când oamenii se vor teme de el, veţi înţelege de ce”).

Potrivit lui Stephen King, „Turnul întunecat este ceva complet nou care combină westernul cu fantasy-ul. Este un proiect riscant. Nu e susţinut de o mulţime de benzi desenate. E înfricoşător. Dar sunt mulţumit de ceea ce avem.”

Sursa: Empire

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *