Un film de excepție pe marile ecrane din România!

Jocurile Foamei, de Suzanne CollinsNu poate fi vorba decât despre o super-producție, și anume The Hunger Games (Jocurile Foamei), bineînțeles, premiera sa având loc în România pe data de 23 Martie 2012. Pentru cei ce nu știu încă, este vorba despre ecranizarea bestseller-ul omonim scris de Suzanne Collins, apărut la Nemira şi în format hardcover!

După ce am văzut și revăzut trailerul oficial al unuia dintre cele mai așteptate filme ale anului 2012, producătorii au făcut public și posterul final al ecranizării, emblema în flăcări a Gaiței Zeflemitoare aflându-se la loc de cinste!

Eroina principală este Katniss Everdeen (interpretată de Jennifer Lawrence, actrița nominalizată la Oscar anul trecut pentru rolul din Winter’s Bone) care trăieşte într-o lume post-apocaliptică în ţinutul Panem, aflat undeva pe teritoriul dispărutei Americi de Nord.

Ţinutul este stăpânit de un guvern care îşi are sediul în oraşul principal – Capitol. The Hunger Games (Jocurile foamei) este un eveniment anual televizat în care guvernul alege un băiat şi o fată care vor lupta până la moarte între ei. Evenimentul are loc pentru a le demonstra tuturor celor din Panem că nici copiii nu scapă de voința puterii conducătoare.

Poster Jocurile foameiDupă ce Katniss se oferă voluntară în locul lui Primrose (Prim) Everdeen – sora sa mai mica (rol interpretat de Willow Shields), aceasta învaţă că nu trebuie să ţină cont de dragoste şi de umanitate dacă vrea să supravieţuiască!

Pentru a câștiga Jocurile, trebuie să se bazeze pe instinctele ei de vânător şi pe sfaturile mentorului ei Haymitch Abernathy, un alcoolic ce a câştigat în trecut “Jocurile Foamei” și al cărui rol este interpretat de către Woody Harrelson. Pe parcurs, însă, va învăța că nu este atât de simplu să îți pierzi umanitatea, în mod special atunci când te afli în arenă cu băiatul care ți-a salvat viața în trecut, Peeta Mellark (interpretat de Josh Hutcherson din filmul The Kids Are Alright)

Tot în rol principal îl vedem și pe Liam Hemsworth în rolul lui Gale Hawthorne, prietenul cel mai bun al lui Katniss. În roluri secundare apar mai multe nume sonore de la Hollywood, precum Woody Harrelson, Elizabeth Banks, Lenny Kravitz, Stanley Tucci, Donald Sutherland, Wes Bentley şi Toby Jones.

Cine este nerăbdător să asiste la Jocurile Foamei în 2012?

 
Între timp, ascultați melodia de mai jos, “Safe and Sound” – cântată de Taylor Swift – și lansată chiar ieri pe iTunes ca făcând parte din coloana sonoră a filmului!

2 Commentarii

  1. mada 27/12/2011 Reply
  2. ioana 23/01/2012 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *