A aparut pe piata primul eReader romanesc intitulat Evobook, produs de Evolio si disponibil inclusiv in Libraria sau pe site-ul editurii: Nemira.ro. Acestea fiind spuse, poate este momentul sa ne aruncam si noi o privire asupra gadgetului. Zis si facut. Mai jos puteti urmari un scurt video realizat de echipa de online a Editurii pentru cei interesati de tehnologie si lectura. Din cate stim noi, acesta este primul unboxing al acestui produs.
Evobook are 18 cm inaltime, 13 cm latime, cantareste 228 g si are o grosime de numai 9 mm. Aparatul are o memorie interna de 2 GB ce poate fi extinsa pana la pana la 10 GB cu ajutorul unui simplu card SD. Memoria interna poate stoca 4000 de carti intr-un numar impresionant de formate, citind fisiere PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, IW, IW4, FB2, OEB, PRC, MOBI, TCR, OPF. Printre functiile disponibile se numara: posibilitatea de a alege dimensiunea fontului dorit (zoom), inserare de semne de carte, redare fisiere in format MP3 (se poate asculta muzica in timpul lecturii sau poate fi folosit pentru audiobooks), suport pentru limba romana, dictionare si fonturi romanesti.
Tweet
Pentru Stifie.
Locuiesc im ploiesti asa ca imi cumpar cartile online.
Speram sa pot cumpara si ebooks dar vad ca se merge greu.
Nici macar cartile anuntate nu le-au editat ped toate.
Sandra Belloni nici acum nu l-au editat.
Am incercat si e editura Adevarul dar nu au ebooks compatibile pe ereadere.
Poti sa le citesti numai pe calculator cu un program special.
Vreau, nu vreau trebuie sa citesc tot carti pirat.
Pentru Warry:
Nu e chiar asa. Si eu stau in Ploiesti si e drept ca imi comand cartile online daca nu am timp/chef sa merg cu trenul, dar e totusi aproape de Bucuresti asa ca nu e chiar imposibil sa faci o plimbare intr-un weekend.
Iar in ce priveste ebook-urile, e drept ca sunt putine in romana deocamdata. Insa cand mi-am luat Kindle — pe vremea cand era cam scumpisor — mi-am dat gata economiile asa ca un an intreg am citit pe el numai carti din domeniul public. Si sunt o gramada. Majoritatea in engleza, dar si povesti in romana pentru fratiorul mai mic, de pe WikiSource. Nu te obliga nimeni sa citesti carti piratate.
.DOC stie? ca in lista formatelor recunoscute nu am remarcat sa fie…