Urzeala păcatului, o nouă apariție în colecția Suspans!

“Calitate de prima mână. O femeie modernă, pasională şi plină de mister, stârnită de urzeala crimelor precum demonii care ies la iveală în întunecimea nopţii.” – Daily Mail

În colecția Suspans a apărut ieri “Urzeala păcatului” de Phil Rickman, un thriller polițist presărat cu elemente supranaturale, ce face parte din seria aventurilor consultantei salvatoare Merrily Watkins. Această carte ne face cunoştinţă cu dedesubturile pline de tensiune ale caselor bântuite şi vânătorilor de fantome.

Protagonista noastră nu a mai avut o vacanță de ani buni, fumează mult prea mult, are o migrenă îngrozitoare, care pare să nu mai dispară iar fiica sa, Jane, are mult prea mult timp liber de când prietenul ei a plecat la Universitate. Singurul lucru care pare să meargă cum trebuie în viața lui Merrily este relația cu prietenul ei, Lol, căruia a început să îi surâdă succesul după cel de-al doilea album al său care s-a vândut destul de bine.

Povestea se dezvoltă în jurul reşedinţei Master, din apropierea graniţei cu Ţara Galilor, o clădire medievală, din ce în ce mai măcinată de trecerea anilor. Însă acum casa şi împrejurimile sale i-au fost vândute ducelui de Cornwall, care plănuieşte să restaureze totul.

Problemele apar atunci când Merrily Watkins, angajată de episcopul din Hereford să investigheze locul, descoperă existenţa unor legături  extrem de vechi  între casă şi biserica din apropiere, clădită de Cavalerii Templieri, ale căror spirite încă mai bântuie Garway Hill. De ce toate hanurile din zonă poartă denumiri astrologice? Ce vrajbă de nepătruns desparte două familii din partea locului? Şi ce anume s-a petrecut aici în vechime, dacă l-a gonit până şi pe marele M. R. James, celebrul scriitor de poveşti cu fantome?

În clipa când Merrily află că ea şi fiica ei, Jane, sunt supravegheate de poliţie, aproape că renunţă la întregul caz. Însă o moarte subită încurcă din nou iţele şi Merrily se întoarce la Garway, hotărâtă să descâlcească firele îmbibate de frică şi ură ale istoriei.

Phil Rickman s-a născut în Lancashire, dar şi-a petrecut aproape întreaga viaţă în Ţara Galilor, unde a obţinut câteva premii notabile pentru activitatea sa ca reporter BBC. Primul său roman, “Candlenight” (1991), a fost descoperit de scriitoarea şi editoarea Alice Thomas Ellis şi a fost urmat de alte patru romane individuale, înainte de începutul seriei Merrily Watkins, din care face parte şi “Urzeala păcatului”.

În prezent, Phil Rickman locuieşte în apropiere de Hay-on-Wye împreună cu soţia sa, Carol, pe care a cunoscut-o în timp ce lucrau ca jurnalişti la acelaşi ziar, şi cu o întreagă menajerie de animale.

2 Commentarii

  1. Laurentzyu 13/10/2011 Reply
  2. Crisscross 24/11/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *