Vizitează Scoția împreună cu Claire și Jamie!

Călători în timp și prezicători. Războaie și revolte. Trădări, conspirații și secrete. Pasiune, dorință și iubire. Răzbunare.

În așteptarea celui de-al cincilea roman al seriei Outlander, vândută în peste 25 de milioane de exemplare, ne întoarcem în timp, în 1743, la începutul poveștii, când Claire Randall l-a întâlnit pe James Fraser. Împletind ficțiunea istorică și literatura fantastică, Diana Gabaldon își însoțeste cititorii într-un secol în care ambițiile comerciale și imperiale ale Mării Britanii au început să se manifeste agresiv, stârnind rivalitatea puterilor europene, stabilitatea fiind întreruptă doar de amenințări temporare, cum au fost rebeliunile iacobite.

Prinsă între impulsul de a se întoarce acasă și dorința de a schimba istoria și de a-i preveni pe iacobiți, Claire se îndrăgostește de Jamie și își riscă libertatea și viața pentru a-i ocroti pe cei pe care îi iubește, indiferent de consecințe.

Aventura a început la cercul de pietre Craigh na Dun.

Crucea de foc

Îți e dor de Scoția și/sau plănuiești să o (re)vizitezi în curând? Perfect! Ți-am pregătit un ghid alături de Claire și Jamie, pe parcursul căruia ne vom reaminti de ce iubim seria, de ce suntem dependenți de stilul Dianei Gabaldon, și, poate cel mai important, de ce numărăm zilele până când apare Crucea de foc!

Dacă vrei să pornești în vacanță ca un adevărat fan Outlander, prima oprire o să fie acel Bed & Breakfast unde începe aventura lui Claire și Frank, aflați în a doua lună de miere. În realitate, acel B&B se numește Hotelul Covenanter: a fost construit în secolul al XVII-lea și se află în pitorescul oraș Falkland, în apropiere de Inverness.

image

Și, dacă am tot pomenit de Inverness, îți recomandăm să o însoțești pe Claire pe străzile acestui oraș minunat, unde poți savura delicatesele locale, și să vizitezi atât muzeele, cât și celebrul Castel Inverness. Nu te vei afla în ipostaza lui Claire, care nu știe pe cine să aleagă sau în ce perioadă de timp să locuiască, dar poți să refaci drumul uneia dintre eroinele noastre Nemira preferate și să te bucuri de câteva capitole citite pe o croazieră pe râul Ness.

image (1)

Din păcate, trebuie să îți dăm o veste… mai puțin bună. Orice fan Outlander își amintește momentul în care Claire atinge pietrele sacre de la Craig Na Dun. Poate nu știai acest „mic” detaliu, dar Craig Na Dun nu există. Însă nu ai de ce să te întristezi: poți vizita Clava Cairns, „sursa de inspirație” a Dianei Gabaldon, printre puținele ruinele sacre de piatră din Scoția. Ai grijă să nu le atingi; nu ne-am dori să te trezești pe o corabie de pirați sau într-un sat al vikingilor.

OUT-101_20131010_EM-0917.jpg

Îți amintești când Claire și Jamie l-au vizitat pe Prințul Charles Edward Stuart și l-au implorat să renunțe la cauza sa? Următoarea noastră destinație este Palatul Holyrood, vechea reședință a Mariei Stuart. Timp de șase săptămâni, a fost reședința Prințului Charles, perioadă în care a organizat un bal și a dormit în patul ce i-a fost destinat ducelui de Hamilton (în 1682, ce-i drept). În prezent, portretul său poate să fie admirat în Sala Regală de Mese, pictat în 1739 de Louis Gabriel Blanchet.

SamHeughanasJamieFraserAndrewGowerasPrinceCharl.original

Dacă tot ne aflăm în Edinburgh, trebuie să ne oprim în Old Town. Pe lângă reîntâlnirea dintre Claire și Fergus pe strada istorică Tweeddale Court, unul dintre cele mai frumoase momente pentru fanii Outlander este reuniunea dintre Claire și Jamie după o despărțire de 20 de ani. Unde a avut loc? La Bakehouse Close. O să recunoști și retrăiești scena când te vei afla acolo!

Outlander Season 3 2017

Nu putem să încheiem turul fără o oprire la Castelul Doune, sursă de inspirație pentru (fictivul) Castel Leoch, casa lui Colum MacKenzie și a clanului său în secolul al XVII-lea. În această fortăreață scoțiană, în ciuda privirilor disprețuitoare și neîncrezătoare primite, Claire a câștigat respectul și, până la un anumit punct, încrederea lui Colum MacKenzie, mulțumită cunoștințelor ei de soră medicală. Totodată, aici îl cunoaște mai bine pe Jamie și… să îndrăznim să spunem că restul este istorie?

1080p-outlander-s01e02-castle-leoch-mkv_000145521

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *