3 cărți YA (Young Adult) de citit înainte să înceapă școala

Știm că nu vrei să te gândești la teme și teze, la alarma ce îți amintește că vacanța s-a terminat, la testele neanunțate și la timpul liber (aproape) inexistent. Amintește-ți că te reîntâlnești cu cei mai buni prieteni și că pauzele vă salvează din orice situație, amintește-ți de profesorii care susțin #plăcerealecturii și de cărțile ce te pregătesc pentru prima zi de școală, când ficțiunea îți hrănește imaginația și simți gustul aventurii și al provocărilor (încă) nerostite.

Uită de manuale și de clipele în care urmărești cu furie minutarul în așteptarea pauzei: în bibliotecă te așteaptă zeci de cărți necitite, iar noi te vom ajuta să alegi romanele YA ce te vor ajuta să supravietuiești în primele săptămâni de școală. Te avertizăm: urmează câteva nopți nedormite, căni cu ceai rece, abandonate pe noptieră, semne de carte rătăcite și provizii uriașe de ciocolată!

nemira_YA_decitit_scoalaȘtim că întotdeauna ți-ai dorit să urmezi cursurile unui colegiu secret și exclusiv de magie: dorința o să îți fie îndeplinită de Lev Grossman și Quentin Coldwater în Magicienii, o poveste întunecată și periculoasă, unde ficțiunea se împletește cu realitatea. Călătorește în Fillory, descoperă limitele magiei negre, învață ritualuri secrete și incantații interzise. Pentru siguranța ta, evită alianțele încheiate la o răscruce de drumuri la miezul nopții sau excursiile-surpriză, când dușmanii aleg să te însoțească în călătorie.

Dacă simpla pomenire a cuvântului „curs” te-a speriat, putem să vizităm orașul Carp, un oraș mic, de doar 12. 000 de oameni, din mijlocul pustietății, un oraș unde tinerii suferă de claustrofobie, iar libertatea se ascunde în spatele unei competiții legendare, unde premiul și mizele sunt imense: Panica. Probe absurd de periculoase, intrigi, conspirații și o alianță fragilă. De la Lauren Oliver, autoarea trilogiei-fenomen Delirium, Panica ne reamintește că, uneori, lucrurile de care ne temem sunt cele de care avem cea mai mare nevoie.

Primele capitole din Mila 2.0 ne poartă pe băncile școlii, unde o tânără cuminte și curioasă descoperă că s-a „născut” într-un laborator secret. Are puteri supraomenești și nu știe în cine să aibă încredere: în femeia pe care a numit-o „mamă”, dar care refuză să îi spună adevărul, în colegul cel nou, misterios și mult prea atent cu ea, în cei ce susțin că au creat-o și o pot ajuta să își redescopere scopul în viață. Thriller, roman de spionaj și poveste de dragoste, Mila 2.0 este o lectură intrigantă, pe care o poţi citi pe ascuns (chiar) și în ultima bancă (să sperăm că nu te prind profesorii).

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *