Mini ghid literar: 5 terase din București în care să mergi să citești

Parcă vara se citește cel mai bine și cu mult spor. Ne place să citim afară, în aer liber, unde putem să auzim păsările cântând, valurile care se sparg pe țărm sau pur și simplu zgomotul de fundal dintr-o cafenea/terasă dragă nouă. Ți-am pregătit un mini ghid literar cu terase și locuri frumoase din București, pe care să le iei la pas și să mergi să citești în tihnă cărțile pe care le-ai adunat pe noptieră până acum.

Câți dintre voi nu și-ar dori să își ia concediu doar să stea să citească? Recunoaștem că noi visăm cu ochii deschiși la un astfel de concediu, în care să călătorești doar stând și citind. Dar din păcate, socoteala din cărți nu se potrivește mereu cu zilele de concediu, așa că o variantă este să evadezi în orașul tău și să îți faci timp măcar într-o după-amiază să stai cu o carte preferată.

5terase de citit_București

 

Grădina Eden – o grădină scunsă și liniștită, ca o oază de liniște în mijlocul unui oraș uneori prea alert și zgomotos. Dacă mergi în timpul zilei, e posibil să ai mare, mare noroc și să prinzi gol și să ai loc pe un hamac doar al tău. Seara este destul de aglomerat, așa că noi recomandăm să mergi să te instalezi dis de dimineață, când e răcoare (e plin de copaci care îți țin umbră special ca să poți citi liniștit).

 

Ceai la metoc – Dacă ai o zi mai liberă, te provocăm ca înainte să pleci de acasă să te uiți care e adresa, să îți iei un punct de reper, iar apoi să nu mai deschizi internetul. De ce? Pentru că merită să te pierzi în zonă și să colinzi străzile frumoase, până găsești ceainăria. Dar să fii atent să nu cumva să o ratezi, pentru că e destul de ascuns Ceaiul la metoc. Dar o dată ce intri pe poartă, e ca și cum ai păși într-o adevărată oază de liniște. O să uiți că ești de fapt în București și o să fii tentat să stai în curtea cu smochini până la lăsarea întunericului. E una dintre cele mai cozy și liniștite ceainării din București, pe care ne bucurăm că am găsit-o.

P.S: neapărat să încerci ceaiurile lor reci, sunt delicioase!

 

Spațiul M60 – chiar dacă nu au hamace, în Spațiul M60 găsești scaune confortabile din pânză, care te duc cu gândul la plajă. Un spațiu central, lângă frumosul Ateneu din București, unde vei găsi un locșor cu muzică faină pe fundal, așa că tot ce îți mai trebuie e o carte bună în care să te pierzi. Poți alege un volum de fantasy, să te pierzi prin universuri inter-galactice sau poate ai chef de poezie, așa că un volum din colecția Vorpal e mai mult decât compania ideală.

spatiul m60

 

Acuarela – #citeșteîncadă la Acuarela sau sub umbrelele colorate, într-un decor friendly, colorat și artsy. Ai putea să stai în Acuarela o zi întreagă și să uiți de tine, alături de cartea potrivită. Și dacă între capitole ai chef să și desenezi și ești inspirat, ai la îndemână acuarele, așa că poți să dai frâu liber imaginației. Noi aici parcă am citi niște literatură contemporană, străină sau chiar română, cum este colecția n’autor, fie că ai chef de proză scurtă sau de romane.

 

acuarela
Copywright Facebook Acuarela

 

Infinitea – o ceainărie boemă, cu un design mai degrabă romantic și vintage. Doar imaginează-ți o după-amiază răcoroasă, în care singura ta grijă este ce carte să alegi să citești. Noi îți recomandăm un volum din colecția Damen Tango, promitem că nu te va dezamăgi. Grădina ceainăriei e plină de verdeață, așa că vei fi transpus negreșit într-o altă epocă din momentul în care vei păși înăuntrul el și îți vei deschide cartea.

 

Apropo, dacă nu știi ce cărți să citești vara aceasta într-unul din locurile de mai sus, avem aici și aici niște recomandări pentru tine. Dacă ți-au plăcut sugestiile noastre, nu uita să surprinzi momentul și să ne arăți și nouă în ce loc ai ales să mergi să citești în liniște! 🙂 Ne găsești pe Facebook sau pe Instagram.

#Nemira #PlăcereaLecturii

Dar voi ce alte terase din București ne recomandați?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *