Ai citit IT, de Stephen King și ai fost terifiat. Niciodată nu ai mai putut să te uiți la clovni sau la baloanele roșii așa cum o făceai până atunci. Apoi te-ai uitat la film. Și ai fi vrut mai mult, nu?
Oh well, de asta ne bucurăm că urmează să se lanseze IT chapter 2 pe 6 septembrie. Abia așteptăm să-i vedem pe cei șapte adolescenți din Derry, Maine, orășelul de provincie înspăimântător de familiar oricui.
Șapte adolescenți s-au confruntat direct cu niște lucruri cu adevărat înspăimântătoare. Iar acum trebuie să se întoarcă și să-și respecte promisiunea făcută cu 28 de ani în urmă: să prindă creatura care vânează din nou copiii orașului. Amintirile lor îngrozitoare despre vara când totul s-a schimbat îi vor ajuta să vaneze la răndul lor monstrul mascat în clovn care ademenește cu baloane, castane coapte și covrigei.
5 recomandări de cărți dacă ți-a plăcut IT
Începem prin a zice din start că dacă abia aștepți IT 2, recomandăm să citești/recitești cartea, scrisă îngrozitor de bine de Stephen King. Dar mai avem și alte 5 recomandări pentru tine:
Omul de cretă, de C.J. Tudor – carte recomandată însuși de Stephen King, deci e clar de ce începem cu ea. Plus că și în acest thriller care o să îți adâncească cearcănele, avem elemente comune cu IT: copilărie, câțiva prieteni, secrete întunecate.
În 1986, Eddie și prietenii lui își petrec zilele mergând cu bicicleta printr-un orășel englez mereu adormit, în căutare de aventuri. Omuleții de cretă pe care-i desenează peste tot sunt codul lor secret. Dar atunci când unul dintre aceste desene îi conduce la un cadavru dezmembrat povestea se schimbă definitiv.
În 2016, Eddie crede că a lasat totul în urmă. Dar apoi el și prietenii lui primesc un mesaj misterios și trecutul se întoarce la viață mai periculos ca niciodată.
O carte care vă va aminti de IT: povestea la persoana întâi, alternarea dintre trecut și prezent și capitolele care se termină în suspans. Un roman care surprinde inteligent atmosfera insulară și ușor sinistră a unui orășel de provincie. Copiii din anii ’80 vor fi cuprinși de nostalgie.
Kirkus Reviews
Shining, de Stephen King – încă o carte înfricoșătoare marca Stephen King, unde se ascunde o forță monstruoasă. Hotelul Overlook, Jack Torrance și familia lui sigur vă sunt cunoscute. Nebunia izbucnește cu o furie uriașă, în timp ce forțe stranii se manifestăa în jurul lui Danny, băiețelul de cinci ani care are un dar unic.
Destinul teribil al lui Jack Torrance și dezastrul unei familii – victime ale unui rău necunoscut – au stârnit imaginația cititorilor din toată lumea, devenind o poveste-cult, ecranizată magistral de Stanley Kubrick, cu Jack Nicholson în rolul principal.
Omulețul din perete, de Marian Coman – Povestiri horror, care te vor ține captiv și treaz, la fel cum ai pățit și după ce ai văzut/citit IT.
Și dacă ești doar un personaj în cartea altcuiva?
Cala, o femeie superbă și misterioasă, în jurul căreia se învârtesc multe dintre poveștile din carte. Sevan, un bătăuș get-beget dintr-un sat uitat de lume. Fifi, o bibliotecarp care face o descoperire ineditp. Tanti Teofana, o ghicitoare care ascunde tot soiul de enigme și comori. Mile, un băiat dintr-un internat, care cunoaște un secret ce va schimba totul. Acestea sunt doar câteva dintre personajele care își dau mâna și te ghidează într-o aventură nebună, provocatoare, fără pereche. Ești pregătit să descoperi lumea cu alți ochi?
Fata cu toate darurile, de M.R. Carey – aici întâlnim o fetiță care se confruntă cu monstrul din ea. Melanie este o fată foarte specială. Dr. Caldwell o numește „micul nostru geniu“.
În fiecare dimineață, Melanie așteaptă cuminte în propria celulă să fie luată și dusă la clasa ei. Atunci când Sergentul Parks vine după ea, arma lui este întotdeauna încărcată și îndreptată spre ea cât timp doi dintre oamenii lui o imobilizează într-un scaun special. Ea nu crede că oamenii o plac prea mult. Glumește cu ei că nu îi mușcă, dar ei nu râd deloc.
Melanie iubește școala. Adoră să învețe despre adunări și silabe și despre lumea care există în afara clasei și a celulelor în care trăiesc copiii. Câteodată ea îi povestește învățătoarei favorite toate visurile pe care le are pentru când va crește mare și va explora lumea. Melanie nu știe de ce asta o întristează atât de mult pe domnișoara Justineau.
Transformarea, de Justin Cronin – Și această serie e recomandată de Stephen King, așa că… nu poate fi decât genial de captivantă, nu?
Proiectul NOE, un experiment secret, o ia razna in clipa in care se raspandeste din greseala un virus care transforma fiintele umane in altceva – ceva ucigator, ceva indestructibil.
De data aceasta, o avem pe Amy, o fetiță de șase ani, supusă și ea experimentului secret, Proiectul NOE, care o ia razna în clipa în care se răspândește din greșeală un virus care transformă ființele umane în altceva. Amy e salvata de un agent FBI, împreună cu care fuge în munți, departe de lume și de urmările dezastruoase ale Proiectului NOE. Transformarea imaginează o lume credibilă, dominată de frică și de nevoia de supraviețuire. E foarte posibil ca soarta omenirii să fie în mâinile unei fetițe. Mizând pe o viziune ambițioasă și pe un stil puternic, romanul lui Justin Cronin spune o poveste tulburătoare despre catastrofă și supraviețuire, despre sacrificiu și speranță.
Citiți cincisprezece pagini, și o să fiți cuceriți. Citiți treizeci de pagini, și o să vă treziți prizonieri care stau cu cartea în mână până târziu în noapte. Transformarea are forța pe care numai marile opere ale imaginației o pot dobândi.
Stephen King
Cu care dintre cele 5 recomandări o să începi?
Tweet