Biblioteca ta digitală poate fi de astăzi mai voluminoasă. Editura Nemira îţi propune noi titluri în format ebook, numai bune de citit în concediu sau când ai o clipă liberă pentru relaxare. Noi îţi prezentăm cărţile, nu rămâne decât să îţi alegi următoarele « victime digitalo-literare ».
„O înţelegere a Bisericii Bizantine, ţinând cont de particularitatea ei, se poate realiza probabil doar atunci când istoria acestei Biserici este scrisă pentru ea însăşi. Însă tocmai acest lucru i s-a întâmplat rar. De la Eck, Luther şi Melanchton, de la Baronius şi de la centuriatorii din Magdeburg ea stă la dispoziţie – sub diferite auspicii şi cu un succes continuu schimbător – ca o mină productivă pentru bătăliile pe muniţie ale confesiunilor. Aceasta înseamnă că nu puţine pagini ale istoriei Bisericii Bizantine, mai ales cele cu privire la structura ei, ajung rar să fie prezentate, dar, şi atunci când se întâmplă, în prim-plan se află disputele cu Roma, înainte de toate cu credinţa romană şi cu pretenţiile de primat ale Romei. Oricât de importante ar fi şi oricât de mult se articulează în acestea Biserica Bizantină, ele nu reprezintă totuşi întregul.“
Hans-Georg Beck
Taravik este curier independent şi caftangiu contractual. Duce o viaţă palpitantă – cărând colete şi scrisori prin pustiu, cu ajutorul lui Kostik, pegasul său cu o singură aripă. Mai o alergătură prin deşert, mai o bere rece, mai un salt într-o râpă – timpul trece într-un mod interesant. Până în dimineaţa în care Marieţa, iubita lui, îl izgoneşte de acasă pentru că nu-i manierat şi nu ştie să se poarte. Nu i-a făcut niciodată un cadou – măcar un ineluş din bronz, că de unul de aur nici nu poate să fie vorba.
Aşa începe aventura lui Taravik. Căutând un inel pentru Marieţa, curierul caftangiu pune în mişcare forţe oculte, trezeşte simpatia zeilor şi se ia la întrecere cu vrăjitori de pe alte tărâmuri. Dar, mai ales, face să reînvie Armata Moliilor!
- Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice – Anticipația – Nr. 1 de Antonescu, Ana; (redactor-șef)
Peter Watts
INSULA
„Cred în Insulă, pentru că nu-s obligată s-o fac. Ea nu are nevoie să fie acceptată pe baza credinţei: se-ntrevede-n faţa noastră, existenţa ei e-un fapt empiric. N-o să-i cunosc niciodată mintea, n-o să cunosc niciodată detaliile originii și evoluţiei sale. Dar pot s-o văd: uriașă, uluitoare, atât de complet inumană, încât nu se poate abţine să nu fie mai bună decât noi, mai bună decât orice am putea deveni noi vreodată.
Cred în Insulă. Mi-am pus în joc propriul fiu pentru a-i salva ei viaţa.“
- Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice – Anticipația – Nr. 2 de Antonescu, Ana; (redactor-șef)
Allen M. Steele
ÎMPĂRATUL DE PE MARTE
„Asta făcuse Jeff tot timpul: transcrisese conţinutul discului Phoenix, cuvânt cu cuvânt. Pentru că ştia, în ciuda nebuniei lui, că nu avea să rămână pe Marte pentru totdeauna şi dorea să lase ceva în urma sa. O bibliotecă, pentru ca toţi ceilalţi să se poată bucura de poveştile care-l ajutaseră să treacă prin perioada lui întunecată.
Biblioteca se află încă aici. De fapt, am îmbunătăţit-o într-o oarecare măsură. […] Am adăugat multe cărţi bibliotecii; de fiecare dată când o navă vine de pe Pământ, aduce cu ea alte volume, pe care le alăturăm colecţiei noastre. A devenit unul dintre locurile preferate de relaxare de pe Arsia. Aproape întotdeauna e cineva înăuntru, aşezat pe un scaun, cu un roman sau cu o povestire pe genunchi.“
- Colecția de Povestiri Științifico-Fantastice – Anticipația – Nr. 3 de Antonescu, Ana; (redactor-șef)
George R.R. Martin
ÎN TĂRÂMURILE PUSTIITE
„Ea a privit cum trupul lui se contorsiona în timp ce oasele și mușchii i se metamorfozau înăuntru, a privit cum părul lui alb-pal crește mai lung și tot mai lung, a privit cum lenevosul lui zâmbet se transformă într-un rânjet roșu, larg, care-i despică chipu-n două, a văzut cum caninii i se lungesc-prelungesc și cum limba îi iese, atârnând, afară, a privit cum cupa de vin îi cade în timp ce mâinile i se topesc și i se chircesc și devin labe. El a vrut să spună ceva, dar n-a mai apucat să scoată nicio vorbă, ci doar un mârâit grav, răguşit, ca un hohot de râs, pe jumătate omenesc, pe jumătate bestial.“
Colecția Povestiri Ştiințifico-Fantastice (CPSF) a fost un periodic de literatură editat de revista “Știință și Tehnică”. Prima serie a apărut la 1 octombrie 1955 și a cuprins 466 de numere, publicate de două ori sau, pentru o scurtă perioadă, de trei ori pe lună, până în aprilie 1974.
NEMIRA a preluat brandul CPSF și va edita lunar revista (în jur de 100 de pagini), ce va cuprinde una sau două povestiri SF ale unor autori români sau străini, alături de un articol referitor la tema științifică ce a stat la baza lucrării. Povestirile străine vor fi opere care au fost recompensate cu premiile internaționale Hugo, Nebula, Fantasy Awards, Arthur C. Clarke etc.
Tweet