5 lucruri pe care nu le știai despre filmul Jocurile Foamei

jocurile foameiIată câteva fapte interesante enumerate de IMDB despre filmul Jocurile Foamei, inspirat de trilogia scrisă de Suzanne Collins:

1. Numele personajului principal, Katniss, vine de la denumirea unor plante numite popular ”arrowhead” (vârf de săgeată). Astfel, numele este, de fapt, o referire la abilitățile eroinei în trasul cu arcul.

2. Denumirea națiunii ficționale din film, Panem, vine de la sintagma ”Panem et Circenses”, care înseamnă pâine și circ. Această expresie vine din Imperiul Roman, când conducerea satisfăcea masele de oameni prin divertisment mortal.

3. În timpul filmărilor, actrița Jennifer Lawrence (Katniss) l-a lovit din greșală pe Josh Hutcherson (Peeta) în cap atât de tare, încât acesta a leșinat și a rămas cu o contuzie.

4. Cu patru săptămâni înainte de lansarea filmului, cei de la Lionsgate au început să vândă bilete în avans. Cererea a fost atât de mare, încât numărul biletelor vândute pentru Jocurile Foamei a depășit cel pentru ultimul film din seria Twilight.

5. Actorii Jennifer Lawrence și Liam Hemsworth, ambii blonzi natural, și-au vopsit părul în șaten pentru filmările de la Jocurile Foamei. Josh Hutcherson, în schimb, a fost nevoit să își decoloreze părul.

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *