[9 august] Book Lovers Day: Ghidul unei zile perfecte

Ignoră notificările de pe telefon, deconectează-te din lumea virtuală (chiar și tu, Wade Watts!), pregătește-ți un kit de lectură și „jefuiește” biblioteca. Alege trei romane și o pătură de picnic, verifică-ți resursele de înghețată și sărbătorește plăcerea lecturii împreună cu ceilalți bookaholici de Book Lovers Day, o zi dedicată cititorilor pasionați!

Pe 9 august cărțile  vorbesc. Te atrag între coperte și îți lasă puțin timp la dispoziție să te acomodezi cu noii tăi aliați, cu societatea ce îți va decide statutul și cu legile ce îți vor hotărî soarta, înainte să te trimită în prima misiune și să îți amintească de puterile și avantajele pe care le ai. Din fericire, când citești nu ești niciodată singur. La zece, o sută, o mie de kilometri distanță, se află un cititor care îți împărtășește soarta: e nedumerit, puțin speriat, însă entuziasmul și atracția pentru necunoscut întotdeauna vor învinge. De ce? Pentru că atunci când citești… orice este posibil.

HWUR7GGB

Recapitulăm: pentru o zi perfectă ai nevoie de dulciuri, răcoritoare, un loc feeric pentru citit, liniștit și retras (animalele de companie sunt singurele care au acces nelimitat), muzică ambientală și câteva recomandări.

Book Lovers Day își face debutul cu Scrisori din insula Guernsey, un dar pentru cititorii pasionați, o lectură nostalgică și fascinantă despre un club de carte cu cei mai neobișnuiți membri, de la crescători de porci și fermieri la frenologi și personaje misterioase, care trăiesc în lumi excentrice și încearcă să uite de tragedia ocupației germane.

În 2015 Matthias Enard a câștigat prestigiosul premiu Goncourt pentru romanul Busola, acum la precomandă pe nemira.ro. Autorul francez ne-a vrăjit (pentru prima oară) cu Vorbește-le despre bătălii, regi și elefanți, o carte răvășitoare, sumbră și tulburătoare unde îl urmărim pe străzile din Constantinopol pe Michelangelo, un artist cu ochi rătăciți și punga goală ce vrea să îl depășească pe Leonardo Da Vinci și să realizeze o nouă capodoperă după David.

Nu am uitat de cititorii Nautilus, însă nu știm ce să alegem între Rendez-vous cu Rama (Rama #1), de Arthur C. Clarke și Prințul spinilor, de Mark Lawrence. Un roman science fiction care reușește să te surprindă prin optimismul și curiozitatea ce reflectă evoluția umanității, dorința de a învăța, de a cunoaște și de a înțelege o rasă diferită, sau un fantasy întunecat și violent despre trădare, magie și camaraderie, cu un protagonist excepțional, însetat de răzbunare și de dorința de a cuceri tronul?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *