Dragi cititori intergalactici, începem anul cu o super promoţie la călătoriile spaţiale. Ştim cât de mult vă place să vizitaţi lumi străine şi exotice şi să întâlniţi civilizaţii şi culturi noi, aşa că săptămâna asta călătoriile sunt gratuite pe nemira.ro. Mai mult, toate pachetele de cazare „literară” au 50% reducere. Pentru că sunt atâtea posibilităţi, am făcut o selecţie cu cele mai interesante pachete de călătorie.
Seria Cultura, de Iain M. Banks
Primul pachet cuprinde călătorii în una dintre cele mai populare locaţii de „vacanţe literare”, în galaxia numită Calea Lactee.
Războiul bântuie întreaga galaxie. Miliarde de fiinţe au murit, miliarde îi vor cădea victime. Planetele, lunile, chiar şi stelele sunt ameninţate de distrugere în orice clipă. Idiranii luptă pentru Credinţa lor. Cultura luptă pentru dreptul ei moral de a dăinui. Nu poate exista pace între cele două.
Civilizaţie simbiotică, în care elementul uman şi cel tehnologic se întrepătrund, Cultura a dat o mulţime de Jucători. Gurgeh este unul dintre ei, stăpân pe universul computerelor.Batjocorit, şantajat, cât pe ce să fie ucis, Gurgeh acceptă să joace. E provocarea vieţii lui şi, foarte posibil, şi provocarea morţii lui.
Brigăzile fantomă, de John Scalzi
Pentru „turiştii literari” care caută acţiune şi adrenalină, acesta este pachetul recomandat. Misiuni secrete si trupe speciale, veţi găsi tot ce doriţi în Brigăzile fantomă.
În acest al doilea volum din seria Războiul bătrânilor, facem cunoștință cu Brigăzile fantomă. Forţele Speciale din cadrul Forţelor Coloniale de Apărare, un regiment de elită, creat cu ajutorul ADN-ului morţilor care capătă astfel o nouă viaţă. Ei sunt transformaţi în soldaţii perfecţi, trimişi în cele mai dificile misiuni. Sunt tineri, rapizi şi puternici şi nu au niciun fel de sentimente sau regrete omeneşti.
Războiul etern, de Joe Haldeman
Un alt pachet pentru doritorii de adrenalină, însă mult mai periculos. Călătoria se face cu viteze apropiate de cea a luminii, de aceea există riscul ca restul universului să fie ceva mai bătrân de când urcaţi pe navă şi până ajungeţi la destinaţie.
Războiul etern este una din cele mai bune cărţi SF care abordează tema războiului, venind imediat după războiul din Vietnam şi dramele perioadei. Haldeman ne arată suferinţele soldaţilor aflaţi pe câmpul de luptă, cele fizice, dar mai ales psihice şi spirituale. Eroii nu se nasc eroi, ci devin eroi, iar Mandella, inteligent, parte din elita umanităţii la momentul când este recrutat, trece prin multe aventuri şi traume care îl transformă, iar Haldeman reuşeşte să redea într-un mod foarte interesant toate aceste transformări.
Pământul lung, de Stephen Baxter şi Terry Prattchett
Poate cel mai deosebit din pachetele noastre de călătorie, Pământul lung vă oferă o experienţă de neuitat. Nu doar că veţi părăsi planeta voastră şi galaxia, dar veţi merge într-un alt univers. Posibilităţile sunt infinite!
Omenirea încearcă din răsputeri să se extindă în univers, în spaţiu, dar dacă ar fi posibil să ne extindem fără să călătorim mii de ani lumină? Un singur pas în est sau vest şi te trezeşti pe un Pământ paralel. Joshua este unul dintre oamenii care s-a născut cu darul de a trece prin lumi fără ajutorul unui stepper. Când Lobsang, o inteligenţă artificială, îi propune să exploreze universurile paralele şi să descopere dacă există un capăt al lumii, Joshua se urcă în zeppelinul acestuia şi pleacă spre capătul Pământului lung.
Umanii, de Matt Haig
Ultima noastră recomandare este dedicată în special celor care nu sunt de pe Pământ. Umanii este însă mai mult decât o simplă vizită pe planeta unde locuiesc oamenii, ci şi un ghid către o altfel de viaţă.
Nicăieri nu-i că acasă. Sau poate…? Într-o noapte ploioasă de vineri, profesorul Andrew Martin e găsit fără haine pe străzile din Cambridge. După acest „incident“, nu se mai simte în apele lui. Îşi pierde pofta de mâncare. Nu mai înţelege ce rost are îmbrăcămintea. Până şi soţia şi fiul îi par respingători. Se simte pierdut în rândul unei specii necunoscute şi urăşte pe toată lumea de pe planetă, mai puţin pe Newton. Dar Newton e un câine… Cine este, de fapt, Andrew Martin? Ce l-a făcut să-şi schimbe complet părerea despre rasa umană?
Tweet
Interesanta oferta 🙂 multumim!