Armata moliilor

”Zeii spun că ziua bună se cunoaște de dimineață. Și așa și este, pentru că zeii nu vorbesc prostii…”. Ei bine, așa cum o zi bună (sau rea, de ce nu?) se cunoaște de dimineață, așa se poate recunoaște și o carte bună de la primele rânduri. Evident, sunt și excepții, cărți pe care trebuie să le citești până la jumătate ca să îți dai seama dacă o iubești sau o urăști, dar nu este cazul și acum. Armata moliilor a autorului român Liviu Radu ne promite încă din prima pagină o aventură pe care nu o vom uita prea curând.

Pentru Taravik, personajul principal al cărții, dimineața începe nu numai cu o mahmureală deranjantă, dar și cu un conflict casnic al cărui protagonist este Marieța, sătulă de insensibilitatea bărbatului, pe care îl acuză de o totală lipsă de sentiment față de ea.

Nu tu un cadou, nu tu o floare, Marieța este furioasă și hotărâtă să nu îl mai primească pe Taravik la ea până când acesta nu îi aduce o bijuterie , chiar și un amărât de ineluș de bronz. ”Ia-ți bulendrele și marș afară” este concluzia firească ce se impune, așă că Taravik nu prea mai are încotro și se supune.

Surprinzător început pentru un roman SF, nu? Dar asta nu este totul. Pornind în căutarea cadoului cu care să o împace pe Marieța, Taravik începe o călătorie care l-ar face și pe Indiana Jones să tremure de emoție.

Situații imprevizibile, întâlniri cu vrăjitori, interacțiuni cu zeii, morminte secrete, secrete care abia așteaptă să fie dezgropate, comori la care se râvnește cu pasiune. Peste toate, figura lui Taravik, omul fără un plan, dar decis să își îndeplinească misiunea.

Într-o lume fantastică, Taravik este curier independent, dispus oricând să ia o pauză pentru o stacană cu vin sau o bătaie pe cinste. Însoțit de credinciosul său Pegas, pe nume Kostik (fost unicorn, mare povestitor și companion de nădejde pentru aventurierul nostru), Taravik devine, fără să vrea, cauza unor evenimente zguduitoare, de cele mai multe ori distructive, pe care le lasă în urmă cu aceeași inocență cu care le-a provocat.

Citește continuarea pe ziare.com

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *