Aventura continuă pe Arrakis- Dune II, curând în cinematografe!

Dune II, care este bazat pe a doua jumătate a primului roman din seria iconică de cărți DUNE, scrisă de Frank Herbert, publicată în Armada, revine în cinematografele din România pe 3 noiembrie, 2023!

Echipa a terminat filmările în decembrie 2022 – așa cum a confirmat și actorul principal Timothée Chalamet printr-o fotografie din culise.

Dune II aduce lumină asupra sfârșitului abrupt din primul film, și regizorul Denis Villeneuve a anunțat că există posibilitatea să ne mai întoarcem pe Arrakis cândva în viitor.

Pe 3 mai a fost lansat trailerul pentru Dune II, care prezintă mai multe aspecte ale poveștii și ale personajelor precum Prințesa Irulan și Feyd-Rautha Harkonnen.

Multe dintre personajele originale sunt prezente, împreună cu multe fețe noi. Din primul film Dune, au rămas aceeași actori principali: Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides, Zendaya în rolul lui Chani, Rebecca Ferguson în rolul Lady Jessica Atreides, Javier Bardem în rolul lui Stilgar, Josh Brolin în rolul lui Gurney Halleck, Dave Bautista în rolul lui Glossu Rabban Harkonnen, Stellan Skarsgård în rolul lui Baron Vladimir Harkonnen, Stephen McKinley Henderson în rolul lui Thufir Hawat și Charlotte Rampling în rolul Mamei Reverende Mohiam.

Austin Butler în rolul lui Feyd-Rautha Harkonnen
Credite: Warner Bros.
Timothée Chalamet în rolul lui Paul Atreides
Credite: Warner Bros.

Denis Villeneuve a regizat continuarea și a scris scenariul împreună cu Jon Spaihts.

Seria Dune, scrisă de Frank Herbert, rămâne una dintre acele povești must read din toate timpurile. Amploarea seriei în cultura pop poate fi comparată numai cu Urzeala tronurilor, Star Wars sau Stăpânul inelelor.

Cele șapte romane din serie, plus prequel-urile scrise de fiul său, Brian Herbert (Casele Dune) conturează un univers unic, imaginat până la cele mai mici detalii de civilizație, societate, politică, pe fundalul căruia se împletesc destine legendare ale unor personaje cu adevărat memorabile. Iar acum, experiența este completată de ecranizarea lui Villeneuve a primei cărți.

Dacă încă nu ai descoperit universul lui Frank Herbert, găsești pe AudioTribe.ro primele 4 audiobook-uri din serie narate de Andi Vasluianu & Ștefan Forir și ebook-uri de la toate volumele.

O poveste unică… Nu se compară cu nimic, poate doar cu amploarea epică din Stăpânul inelelor.

Arthur C. Clarke

E posibil ca Dune să fie mai actual acum decât atunci când a fost publicat.

The New Yorker

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *