Bogdan Munteanu, invitat la Târgul Internațional de Carte TÜYAP de la Istanbul

Institutul Cultural Român Dimitrie Cantemir” de la Istanbul anunță participarea României la cea de-a 37-a ediție a Târgului Internațional de Carte TÜYAP de la Istanbul, între 10 și 12 noiembrie 2018, iar invitatul acestei ediții este Bogdan Munteanu, autorul Ai uitat să râzi, carte de povestiri apărută în 2016 la editura Nemira.

bogdan mutneanu_nemira

La fel ca în edițiile precedente, ICR Istanbul se va asocia cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, principalul organizator al standului național, în vederea asigurării unei optime reprezentări a țării noastre. Printre invitați se numără scriitori Moni Stănilă, Livia Ştefan, Esra Alkan, Mesut Șenol. Vor avea loc lansări de carte, lecturi publice de poezii și de literatură pentru copii, dezbateri literare, atât la sediul târgului internaționald e carte, cât și la sediul ICR Istanbul.

 Bogdan Munteanu s-a născut la Arad, la 28 aprilie 1979. Din 1997 locuieşte în Timişoara.

A publicat două volume de povestiri (Vals pe fire de păianjen – Ed. Limes, 2010, şi Bine te-am rătăcit, Incognito! – Ed. Limes, 2011). A publicat proză şi în reviste (Dilema veche, Orizont, Luceafărul, Zona literară, Tiuk, Subcapitol etc.) şi antologii (Cele mai frumoase proze ale anului – Ed. Adenium, 2014, Cărţi, filme, muzici şi alte distracţii din comunism – Ed. Polirom, 2014, Prietenii despre care nu mai ştii nimic – Ed. Brumar, 2012 s.a). A colaborat cu articole la revista online Hyperliteratura şi la lunarul Bună dimineaţă, Bucureşti!. A organizat mai multe evenimente culturale pentru promovarea literaturii şi a autorilor români contemporani şi a susţinut numeroase lecturi în instituţii de învăţământ. În 2013 a coordonat, alături de Marius Aldea, proiectul Scriitorii sunt pe Facebook, care a câştigat premiul pentru cea mai bună campanie de PR/Marketing/CSR la Gală Industriei de Carte din România, ediţia a III-a. În 2014, Bogdan Munteanu a fost unul dintre invitaţii celei de-a treia ediţii a Festivalului Internaţional de Literatură de la Timişoara (FILTM). În prezent lucrează la un român, colaborează cu articole la revistă online Bookaholic şi moderează, în Timişoara, întâlnirile Ce mai faci, scriitorule?, organizate de Librăria Cărtureşti.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *