N’autor înseamnă familie. Pe parcursul a 4 ani de zile s-au adunat din toate colțurile țării aproape 30 de scriitori români. Sub umbrela vastă a colecției, ei aduc literatura mai aproape de cititori prin subiectele reale pe care le abordează, prin firul poveștilor care te cuceresc de la prima pagină și prin faptul că există o poveste pentru fiecare cititor.
Am cules câteva cuvinte de la dragii noștri scriitori români pe care vrem să le împărtășim cu voi despre ce înseamnă să fii #nautor.
n’autor (a.k.a. Eli Bădică) e colecția care s-a încumetat să-mi găzduiască debutul în proză; nu știu ea (colecția), dar eu sigur am ieșit câștigat.
Liviu Ornea
Colecția n’autor a fost pentru mine o oportunitate și o șansă de a interacționa și comunica, direct sau indirect, cu oameni pe care în alte condiții n-aș fi avut ocazia să-i cunosc prin intermediul scrisului. Sau, ca să folosesc un termen mai tehnic, a fost sistemul meu de propulsie în lumea literaturii române contemporane.
Goran Mrakić
Pentru mine, n’autor înseamnă o colecție cu standarde înalte, o editoare care mă înțelege profund și o șansă pentru diversitatea literară în România. O cutie de rezonanță pentru idei curajoase; un acasă pentru poveștile mele neliniștite. La mulți ani, n’autor!
Flavius Ardelean
Ca expat, am mare nevoie de o legătură care să mă ancoreze de țară și de sufletul românesc.n’autor este o astfel de ancoră, un parc pentru virtuale plimbări peripatetice, un centru geometric al gândurilor și interacțiunilor unei întregi comunități de scriitori, pe orice meridian s-ar afla ei în realitate.
Cristian Englert
n’autor, dacă ar fi personaj de carte, ar fi un soi de magician care lucrează cu povești, fraze și cuvinte, pe care le alege, le amestecă și le pritocește până iese Poțiunea Magică. Are o energie copleșitoare, dar ce noroc că e îmblânzită de intuiție și de blândețe! Îi place să se joace, să vorbească și mai ales să asculte. Ascultând, află secrete, pe care le ascunde între foi de carte, nici prea la vedere, nici prea adânc. Când le găsiți, se bucură ca un copil, așa că faceți-i o bucurie si continuați să citiți.
Ramona Gabăr
n’autor e dovada că realitatea poate să bată visul!
Horea Sibișteanu
Colecția în care am găsit tot timpul o carte potrivită momentului – cărți care să mă uimească, să mă inspire sau, pur și simplu, să mă bucure cu poveștile lor. Pe lângă asta, n’autor va fi întotdeauna pentru mine și Eli Bădică, și Varșava, și atâția scriitori faini pe care să-i numesc colegi.
Ana Donțu
n’autor, Nemira, Vertical, natural și… citit în oglindă. În adâncul apelor oglinzii («paginilor cărților» n’a.), unde e de căutat și găsit înțelesul. Vorbesc și despre fotografie dar, mai ales, despre colecția n’autor, cu (pre)știința cuiva care vine din «cuaternar»😉 (Prietenii Nemira știu de ce). Asta înseamnă pentru mine n’autor: cercetează, descoperă și nu te opri!
Cristina Andrei
n’autor și Eli Bădică mi-au schimbat viața și le mulțumesc pentru asta.
Raluca Nagy
n’autor înseamnă familia mea de povestitori!
Maria Orban
Cred că viața unei colecții, la fel ca viața unei cărți, nu se măsoară în ani, ci în cititori. La mulți cititori, așadar!
Marian Coman
Mereu mi-au plăcut familiile numeroase, unite în diversitatea lor. n’autor e familia mea electivă în lumea literară.
Ilinca Mănescu
Noi, n’autorii, suntem cu toții cetățenii Lumii lui Eli, o lume pe care ea a inventat-o, inventându-ne astfel și pe noi toți. 🙂
Oleg Garaz
Sunt foarte fericită să fiu în această colecție. Nici nu îmi imaginez că ar exista o casă mai bună pentru textele mele.
Elena Vlădăreanu
n’autor înseamnă pentru mine Eli Bădică, coordonatoarea colecției de literatură română contemporană, cea cu care m-am sfătuit în perioada de editare a cărților mele, cea care în timpul promovării vine mereu cu idei îndrăznețe, tinerești, în ton cu direcția colecției. Mai înseamnă energia din timpul turneului de promovare, bucuria întâlnirii cu cititorii din patru orașe, emoțiile trăite împreună pe parcursul aparițiilor editoriale și la aflarea veștilor legate de nominalizări. Mă simt recunoscătoare pentru anii frumoși împreună și îi doresc colecției o viață lungă și cititori fericiți.
Irina Geogescu Groza
Colecția n’autor de la Nemira este una dintre cele mai bune din peisajul literar din România și dacă nu scriam și eu pentru ea acum îmi părea rău. Dar am scris Viața de apoi a poetului, așa că nu-mi pare rău.
Andrei Crăciun
Mi se întâmplă să zic despre o carte foarte bună că aș fi vrut să o scriu eu. Zic acum, la 4 ani de la lansarea n’autor, că aș fi vrut să scriu eu toate cele 24 de cărți din colecție. Prea mult? Bine. La și mai multe cărți! Și cititori, că altfel n-are farmec. #nautoreli
Bogdan Munteanu
Ce înseamnă n’autor pentru mine? Un debut într-un timp al încheierilor. O surprinzătoare apartenență, o nouă și neașteptată experiență de viață. Un grup de prieteni noi, tocmai când încercam să mă împac cu apropiata prezență a însingurării. Ocazia de a fi încă o dată eu însumi, dintr-o nouă perspectivă. Și, mai mult decât orice, locul unde ne spunem poveștile care, însumate, compun un volum pe zi ce trece mai bogat, despre complexitatea spiritului uman și despre felul în care am putea, învățând de la ceilalți, să ne depășim propriile slăbiciuni.
Doru Preda
n’autor pentru mine înseamnă foarte mult: Eli Bădică și curajul, meritul de a publica autori români, toată proza mea de până acum, redescoperirea prozei scurte… Cel putin pentru astea, îi mulțumesc!
Dan Ivan
Vă invităm și pe voi să descoperiți n’autorii și să vă luați pastila zilnică de bucurie de pe nemira.ro!
Tweet