Domul revine!

platinum8_

Domul a revenit şi săptămâna aceasta cu un nou episod din serialul creat după cartea lui Stephen King, Under the Dome. Cel de-al treilea episod a păstrat aceeaşi atmosferă de data trecută, uşor înceată, acţiunea nereuşind să dezvăluie ceva nou.

Acest episod porneşte din momentul în care toate personajele se retrag spre casele lor odată ce a avut loc incidental cu poliţistul Paul Randolph, cel care  şi-a împuşcat (accidental?!) colegul de muncă. Poliţista Linda îl escortează pe Paul la închisoare de unde acesta reuşeşte să evadeze, prefăcându-se că are un atac de astm. Şi de aici începe aventura celui de-al treilea episod.

Big Jim, acest om care vrea să pară salvatorul oricărei situaţii, intervine şi creează o echipă de căutare pentru poliţistul evadat şi purtător de armă letală.  După câteva ore de căutare, Big Kim şi Barbie reuşesc să îl găsească pe Paul sau, mai exact, paul îi găseşte pe cei doi. Linda ajunge la momentul potrivit şi îl împuşcă pe Paul chiar înainte ca acesta să  încerce să îl împuşte pe Big Jim.

Între timp, Junior, fiul lui Big Jim îşi urmează planul de a o ţine închisă pe Annie Wilkes până când Domul va dispărea. Annie, prefăcându-se interesată de Junior, îi sugerează acestuia să meargă la fabrica de ciment unde obişnuiau ei să meargă. Ea crede că acolo există o cale de ieşire, fabrica având numeroase tuneluri subterane  unde există şanse să nu fi ajuns Domul.

Odată ajuns la fabrică, Junior realizează că nu există nicio cale de scăpare pe acolo. Julia, jurnalista orăşelului, îl urmărise până la fabrică şi asistă şi ea la aceeaşi descoperire. După un moment de împărtăşire a nemulţumirilor faţă de diferite situaţii, cele diuă personaje părăsesc fabrica. Întorşi în oraş se întâlnesc fix în momentul în care Big Jim şi Barbie se întorceau de la «vânătoarea» din pădure.

Episodul se încheie într-o atmosferă plină de scepticism, Julia, jurnalista drăguţă şi în permanenţă curioasă, începe să nu mai creadă nimic din ceea ce Barbie îi spune. Barbie rămâne personajul misterios al oraşului, despre care nu se cunoaşte nimic.

Chiar dacă ritmul în care se petrece acţiunea este unul destul de domol, serialul îşi păstrează potenţialul în continuare. Pentru cei care nu citit cartea încă, Sub Dom, totul rămâne un mister. Ce este Domul, cine este Barbie şi ce caută în acel oraş, cine este Norrie (fata înfiiată de cele două mame) şi unde se îndrepta şi de ce ?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *