Miercuri, 7 august, ora 19.00, Editura Nemira propune cititorilor o întâlnire pe terasa localului La un ceai (Luigi Cazzavillan, nr. 25) pentru a discuta despre cele mai recente numere ale Revistei de Science Fiction & Fantasy, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, (CPSF). Cea de-a doua întâlnire CPSF (Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia) va aduce în prim plan numerele şapte şi opt din revistă, invitând participanţii la schimb de idei pornind de la articolele, interviurile, recenziile şi povestirile provocatoare regăsite în paginile acestora.
Numărul şapte al revistei îl aduce mai aproape de cititori pe scriitorul Kim Stanley Robinson, în cadrul unui interviu semnat de Ana Nicolau, Foreign Rights Manager Editura Nemira, precum şi prin scurte fragmente din romanul 2312 (premiul Nebula în 2012) în curs de apariţie la Editura Nemira, în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu. Tot în acest număr al revistei, cititorii se pot întâlni cu Jean-Pierre Laigle, scriitor şi cercetător francez, într-un articol despre Mitul lumii inframercuriene. Scriitorul Oliviu Crâznic invită la lectură printr-o recenzie la volumul Dumnezeule de dincolo de burta universului de Aurel Cărăşel, acesta din urmă fiind şi cel care închide revista cu o serie de povestiri.
În numărul opt al revistei, Alina Sârbu şi scriitorul Liviu Radu propun două articole utile oricărui cititor pasionat de timpul istoric şi evocarea imaginară a acestuia, Despre istoriile alternative, respectiv, Ucronia în literatura română. Prozatorul şi traducătorul Silviu Genescu poate fi citit cu povestirea The End, iar Aliette de Bodard, câştigătoare a Premiului Nebula în 2012 şi a Premiuuil Locus în 2013, este prezentă în revistă cu o povestire despre viitorul îndepărtat al unei lumi alternative, în care China a descoperit Lumea Nouă înaintea lui Columb şi a anexat-o drept colonie.
Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice sau CPSF este o revistă dedicată genului SF& F, cu apariţie lunară, publicată de Editura Nemira. Revista CPSF este unul dintre proiectele editoriale dezvoltate sub brandul Anticipaţia, care mai cuprinde: revista de ştiinţă şi ficţiune online Anticipaţia.com, almanahul Anticipaţia şi un proiect complex de cărţi concepute sub acelaşi semn al ştiinţei şi ficţiunii prospective. CPSF se adresează unui public exigent, provocând inteligenţa și curiozitatea celor preocupaţi de explorarea prezentului aflat în permanentă mişcare şi de anticiparea viitorului.
Tweet