Întâlnire cu SF-ul la un ceai

cpsf8Miercuri, 7 august, la ora 19.00, pe terasa localului „La un ceai”, va avea loc o întâlnire-dezbatere legată de cele mai recente numere ale revistei de Science Fiction & Fantasy, Colecţia de Povestiri Ştiinţifico-Fantastice Anticipaţia, (CPSF), propusă de Editura Nemira.

Colecția CPSF aduce în prim-plan scriitori și povestiri din domeniul SF&Fantasy, cunoscuți la nivel internațional și pe care publicul din România îi poate întâlni lunar în paginile revistei editate de Nemira.

Numărul şapte al revistei îl aduce mai aproape de cititori pe scriitorul Kim Stanley Robinson, în cadrul unui interviu semnat de Ana Nicolau, Foreign Rights Manager Editura Nemira, precum şi prin scurte fragmente din romanul „2312” (premiul Nebula în 2012) în curs de apariţie la Editura Nemira, în traducerea lui Mihai-Dan Pavelescu. Tot în acest număr al revistei, cititorii se pot întâlni cu Jean-Pierre Laigle, scriitor şi cercetător francez, într-un articol despre „Mitul lumii inframercuriene”.

Scriitorul Oliviu Crâznic invită la lectură printr-o recenzie la volumul „Dumnezeul de dincolo de burta universului” de Aurel Cărăşel, acesta din urmă fiind şi cel care închide revista cu o serie de povestiri.

În numărul opt al revistei, Alina Sârbu şi scriitorul Liviu Radu propun două articole, „Despre istoriile alternative” și „Ucronia în literatura română”. Prozatorul şi traducătorul Silviu Genescu este prezent cu povestirea „The End”, iar Aliette de Bodard, câştigătoare a Premiului Nebula în 2012 şi a Premiul Locus în 2013, este prezentă cu o povestire despre viitorul îndepărtat al unei lumi alternative, în care China a descoperit Lumea Nouă înaintea lui Columb şi a anexat-o drept colonie.

Întâlnirea, la care participanții sunt invitați la un schimb de idei pornind de la interviurile, recenziile și povestirile din paginile revistei, va avea loc pe terasa localului „La un ceai” (Luigi Cazzavillan, nr. 25).

Sursa: EVZ.ro

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *