Colecția săptămânii: Ghidul Xenofobului

Dacă e joi, e colecția săptămânii de la Nemira! Așa cum v-ați obișnuit, în fiecare săptămână vă invităm să faceți cunoștință cu titluri mai vechi sau mai noi, și nu uitați, dacă aveți propuneri de autori pe care ați vrea să îi găsiți printre ofertele noastre, vă așteptăm cu drag să ne scrieți!

După ce am făcut o incursiune în literatura SF și mistery/thriller, cea de factură erotică, științifică sau religioasă, literatura pentru copii sau cea dedicată femeii moderne, literatura contemporană reprezentată de voci noi autohtone sau internaționale și cuprinsă în colecții precum NautilusSuspansBontonNemira Damen TangoBabelNemira JuniorErotikosAlpha & omegaCuaternar sau Biblioteca de psihologie, astăzi a venit rândul să tratăm un subiect extrem de interesant.

Xenofobia este definită ca fiind ura față de străini și reprezintă un fenomen destul de răspândit la nivel mondial. Istoria cunoaște câteva povești de groază care au pornit de la o xenofobie dusă la extrem și în general subiectul este sensibil și trebuie tratat cu o diplomație deosebită.

Și atunci, un Ghid al Xenofobului? Poate părea ciudat la prima vedere, dar să vedem despre ce este vorba…

Colecția cuprinde o serie de cărți, pe cât de amuzante, pe  atât de interesante, ca formă și conținut. Bineînțeles, nu au nici o legătură cu promovarea vreunui unui tip de discriminare, ci, din contră, ne aduc mai aproape de suflet diverse popoare. Stereotipurile și prejudecățile? Complet sfărâmate sau îndulcite cu anecdote și povești menite să ne determine să realizăm că ne putem găsi cei mai buni prieteni oriunde în lume.

Referințele sunt bine documentate cultural, cu exemple și descrieri amuzante, astfel încât lectura îi duce pe cititori într-o excursie în jurul globului, făcându-le cunoștință cu alți cetățeni ai lumii. Și pe principiul că atunci când suntem la Roma, ne comportăm ca romanii, este bine să știm la ce să ne așteptăm atunci când ni se face foame în Ungaria, sau dorim să purtăm o conversație cu un japonez.

Scrise într-un ton lejer, uneori malițios, alteori condescendent, cu o fină ironie și întotdeauna cu respect, cărțile au darul de a lecui pe oricine de boala discriminării, pentru că ne arată, ca într-o oglindă, micile defecte și marile calități ale celorlalți locuitori ai planetei pe care nu avem cum să nu îi îndrăgim la final.

Vreți să știți ce obiceiuri bahice au cehii? Cum au ajuns polonezii să fie catalogați ca niște romantici incurabili? Cum fac spaniolii să fie atât de încântători și ce obiceiuri sociale au? Știți multe bancuri cu scoțieni? Câte din ele se fundamentează oare pe trăsături reale? Vreți să aflați? Nimic mai ușor. Nu trebuie să vă rezervați bilete spre Australia sau Islanda. Puteți să luați oricare dintre cărțile colecției Ghidul Xenofobului și să vă lăsați purtat într-o călătorie care cu siguranță vă va fi pe plac!


Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *