Continuarea bestsellerului „Problema celor trei corpuri”, de Liu Cixin, apare la Nemira

După bestsellerul Problema celor trei corpuri, de Liu Cixin, editura Nemira publică Pădurea întunecată, continuarea seriei Amintiri din trecutul Terrei – o serie hard science fiction, plină de teorii tehnologice și științifice fascinante, de la mecanica cuantică și până la contactul cu civilizații extraterestre, pe un schelet de acțiune și thriller.

1200p628_padurea-intunecata_nou

Imaginează-ţi universul ca pe o pădure plină de prădători necunoscuţi. Și în această pădure să te ascunzi înseamnă să supravieţuiești. Pământul a ieșit din ascunzătoare. Iar prădătorii sunt în drum spre noi. Socotind în ani-lumină, vor ajunge în patru secole. Dar agenţii și sabotorii lor extra-dimensionali sunt deja aici. Și numai mintea umană rămâne imună la influenţa lor. Ultima redută a apărării Pământului este proiectul Wallface, condus de patru persoane cu putere absolută să ia decizii strategice, ţinute secret faţă de oameni și de extratereștri deopotrivă. Trei dintre ele sunt oameni de stat și oameni de știinţă influenţi, dar a patra este total necunoscută. Luo Ji, un astronom chinez lipsit de ambiţii, știe doar că e singurul pe care Trisolaris încearcă să-l omoare. De ce?

„A doua parte a trilogiei e mult mai întunecată și introspectivă decât Problema celor trei corpuri și ne duce mai aproape de un final cu totul imprevizibil.“ Tor.com

„Cel mai bun fel de science fiction!” Kim Stanley Robinson

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *