Cum a fost la lansarea CPSF Anticipaţia #6

cpsf6Ieri seară ne-am întâlnit la lansarea revistei SF & Fantasy, Colecţia de povestiri ştiinţifico-fantastice Anticipaţia, numărul 6, în spaţiul reinventat al Boheme Cafe & Bistro. Ne-am bucurat să ne reîntâlnim cu fanii acestei reviste şi ai colecţiilor de carte Nemira.

Discuţia a început cu Alexandru Mironov, „radio-tele-profesorul”, jurnalist cu experienţă în domeniul ştiinţei. Acesta a făcut o scurtă călătorie în trecut şi ne-a luat şi pe noi în aventura amintirilor. Începuturile CPSF, oamenii implicaţi, întâmplările prin care au trecut toţi pentru ca această revistă să vadă lumina tiparului, toate acestea au trecut prin ochii imaginaţiei noastre şi am trăit trecutul împreună cu titanul Alexandru Mironov.

Cuvântul a fost luat apoi de Oliviu Crâznic, scriitor român, care ne-a readus în prezent şi a vorbit despre CPSF astăzi, ce este, pentru cine este făcut, ce trebuie făcut în continuare. Iar această continuitate a fost formulată şi mai clar de către Ana Antonescu, redactorul şef al revistei CPSF, care a vorbit despre planuri de viitor, transformări, revitalizare, apropierea generaţiilor noi de conţinutul CPSF.

Marian Truţă şi Cristian Teodorescu, scriitori români de excepţie, au intrat şi mai adânc în subiectul literaturii SF, povestind despre comunităţile de Sf din ţară, despre pasionaţii de Sf care citesc şi scriu SF, despre CPSF în trecut şi în prezent.

Am încheiat discuţiile odată cu primii stropi de ploaie,  peisajul de afară amintind puţin de imaginea de pe coperta CPSF Anticipaţia numărul 6. Nu a fost nimic horror, aşa cum se prezintă coperta acestui număr şi conţinutul, însă a fost ceva de acolo, din acea atmosferă.

Mulţumim, Boheme Cafe &  Bistro şi tuturor celor care au ales ca seara de miercuri să o petreacă alături de noi. Ne vom reîntâlni şi luna viitoare, când deja vom vorbi despre CPSF Anticipaţia, numărul 7.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *