Septembrie e luna în care începe #toamnaliterară, așa cum ne place nouă să o numim. A trecut deja jumătate din prima lună de toamnă, așa că v-am pregătit multe noutăți frumoase, pentru toate gusturile: fantasy, non-fiction, literatură străină și românească, dar și continuări sau reeditări ale unor serii mult, mult îndrăgite de voi.
Pe muzica formației Queen citim despre adevărata biografie a faimosului Freddie Mercury sau aflăm adevăruri triste, dar și optimiste, despre viața animalelor din ocean și despre planeta noastră. Seara, evadăm în lumi fantasy și ne imaginăm cum ar fi dacă ar exista cu adevărat universurile din Jocurile Foamei, Dune sau Witcher.
DUNE
Ultimele 3 volume din seria DUNE, de Frank Herbert, apărute în Armada Clasic:
Seria Jocurile foamei
Reeditarea unei serii mult îndrăgite de către fanii Young Adult și fantasy: Jocurile Foamei, de Suzanne Collins, o serie care a stat la baza filmelor HUNGER GAMES.
Jocurile foamei
EXISTĂ O SINGURĂ REGULĂ: UCIDE SAU VEI FI UCIS!
Tu cât ai supraviețui singur în sălbăticie când ceilalți fac tot ce potca să nu apuci dimineața următoare?
Într-un viitor postapocaliptic, peste ruinele unui continent cunoscut odată ca America de Nord, se întinde națiunea Panem. Ca simbol al puterii Capitoliului asupra celor douăsprezece districte conduse cu o mână de fier, în fiecare an este organizat un concurs sadic și sângeros, Jocurile Foamei.
Douăzeci și patru de adolescenți sunt luați de lângă familiile lor și aruncați într-o luptă pe viață și pe moarte, televizată în direct și urmărită cu frenezie. Doar unul dintre ei se va întoarce acasă faimos, bogat și… viu.
Cine și cu ce sacrificii va câștiga cursa pentru supraviețuire?
Sfidarea
ORICE REVOLUȚIE ÎNCEPE CU O SCÂNTEIE
Katniss și Peeta au câștigat împreună sângeroasele Jocuri ale Foamei, sfidând pentru prima oară în istorie regulile Capitoliului.
Reveniți în Districtul 12, convinși că au câștigat o viață sigură și decentă pentru ei și familiile lor, cei doi speră că va urma o lungă perioadă de pace. Dar, chiar înainte să apuce să pornească în nemilosul Tur al Învingătorilor, apar zvonuri despre o revoltă printre locuitorii districtelor. Iar în ochii conducătorilor, ei doi sunt inspirația acestei rebeliuni.
Dacă nu vor reuși să convingă Panemul că sunt în continuare îndrăgostiți nebunește, consecințele ar putea fi dezastruoase…
Revolta
NIMIC NU TE POATE PREGĂTI PENTRU SFÂRȘIT
Katniss a supraviețuit calvarului de la Jubileul Pacificării și, împreună cu familia ei și cu Gale, este la adăpost în Districtul 13. Dar, în haosul final al jocurilor, Peeta a căzut prizonier în mâinile conducerii Capitoliului, iar președintele Snow îi pregătește o soartă aparte.
Succesul rebeliunii care a cuprins întregul Panem depinde acum de Katniss. Oare va accepta să joace rolul de pion pe tabla puterii și să fie responsabilă pentru nenumărate vieți și pentru viitorul tuturor districtelor? Ca să facă asta, trebuie să-și depășească furia și neîncrederea și să devină, cu adevărat, Gaița-Zeflemitoare.
Botezul focului
Seria WITCHER, cartea a V-a | Ecranizat de NETFLIX |
În timpul revoltei vrăjitorilor, Geralt a fost rănit. Iar acum, când întunericul s-a lăsat peste întreaga lume, nu poate face nimic până nu se vindecă. El, care ar trebui să fie protectorul nevinovaților în fața monștrilor periculoși, este neputincios.
Războiul a cuprins toate tărâmurile, viitorul magiei este în pericol, iar vrăjitorii rămași în viață trebuie să îl apere. În acest haos lipsit de speranță, Ciri e de negăsit – până când apare zvonul că se află la Curtea Nilfgaard, gata să se mărite cu Împăratul.
Vindecat sau nu, Geralt trebuie să o salveze.
Dorință
O plimbare prin flamboaianta Veneție a secolului XVIII
Mathias Enard, câștigător al premiului Goncourt, îi invită pe cititori în Veneția de vis, cu luminile și umbrele ei, o vrăjitoare desăvârșită, o otravă dulce, patria minciunilor și a comerțului, a palatelor și a bogățiilor, a condimentelor și a soldaților. Veneția teatrului și a picturii, a muzicii și a pericolului, a măștilor și a capelor, Veneția erotică și religioasă, secretă și vibrantă, stăpâna mărilor, a galerelor și a caravelelor.
Povestea pune în scenă personaje care ar fi putut foarte bine să existe la 1750: un maestru gravor de peisaje, foarte în vogă printre străinii bogați care voiau amintiri cu fermecătorul oraș italian, un artist tânăr care visează la celebritate și la un destin de excepție, nobili și săraci, mascați, care se cunosc în gondole și se întâlnesc prin locuri interzise, și un tânăr învățăcel care se îndrăgostește de o orfană cu glas de înger.
Personajele apar pe fundalul nemuritorului Oraș al Dogilor, deopotrivă luminos și întunecat. Ce va ieși: o commedia dell’ arte sau o dramă? Probabil ambele, căci apele Veneției amestecă totul.
Dosar permanent
În 2013, la 29 de ani, Edward Snowden a șocat lumea întreagă când a rupt legătura cu sistemul american de informații și a dezvăluit că Guvernul SUA încerca, în secret, să colecteze datele din orice apel telefonic, mesaj sau e-mail. Miza era un sistem de supraveghere în masă fără precedent, care să poată accesa viața privată a oricărui om de pe planetă.
Șase ani mai târziu, Snowden își spune povestea pentru prima dată și scrie despre cum a contribuit la construirea acelui sistem și ce l-a motivat să dezvăluie totul.
De la copilăria idilică și până la misiunile clandestine pentru CIA sau NSA, Dosar permanent este extraordinara poveste a unui tânăr care a crescut odată cu mediul online, a devenit spion, apoi whistleblower și, în final, a ajuns conștiința internetului.
Scrisă cu inteligență, grație, pasiune și candoare, cartea este o mărturie esențială despre destinul democrației în epoca digitală.
Oceanul vieții
Oceanele sunt cele mai misterioase locuri de pe Terra. Adâncurile lor rămân în mare parte neexplorate, deși ele reprezintă 95% din suprafața care poate susține viața.
În incredibilul său imn adus acestui element vital, apa, Callum Roberts, unul dintre cei mai importanți biologi marini din lume, ne poartă prin istoria relației umanității cu mările și cu oceanele, de la primele urme de apă de pe Pământ și până la întinderile pe care le știm azi.
CUM A ÎMBLÂNZIT CIVILIZAȚIA UMANĂ OCEANELE ȘI CUM LE AFECTEAZĂ?
Am fost mereu consumatori de pește, chiar de la începuturile noastre ca specie, dar în ultimii douăzeci de ani am transformat oceanele mai mult ca niciodată. Roberts oferă un context istoric pentru impactul tehnicilor moderne de pescuit, al poluării și al schimbării climatice, arătând cum e posibil ca noi toți, împreună, să oprim distrugerea oceanelor.
Bohemian Rhapsody
Aceasta este biografia uneia dintre cele mai faimoase și iubite stele din istoria muzicii moderne: Freddie Mercury, scrisă de o jurnalistă de muzică rock premiată și apropiată de formația Queen.
Cu o cercetare meticuloasă, empatică și fără alunecări spre senzațional, cartea se bazează pe mărturiile celor mai apropiați oameni din viața starului rock, din copilărie și până la moarte, cu accent pe perioada anilor 1980, când formația începuse să se destrame, înainte de spectacolul de la Live Aid care i-a repus pe picioare.
Pentru a înțelege omul din spatele legendei, Lesley-Ann Jones a călătorit de la Londra în Zanzibar și India.
Plină de interviuri exclusive, Bohemian Rhapsody este un portret adus la zi al unui om legendar, la aproape treizeci de ani de la moartea lui Freddie.
Candido
Poveștile oamenilor cu care ne intersectăm de-a lungul vieții sunt întotdeauna mai complicate decât ne putem imagina. În profunzime, lucrurile nu sunt deloc atât de luminoase pe cât am fi tentați să credem. Asta ne transmite Candido prin fiecare dintre cele 24 de proze din volum.
Povestaș șarmant, Doru Preda te conduce prin zeci de microuniversuri, îți scoate în cale iubiri pierdute, dorințe interzise, neîmpliniri, vieți sfărâmate, enigme greu de deslușit.
Spionaj la mănăstire
Primul roman din seria MINERVA TUTOVAN
Fostă profesoară, actual maior de Securitate, Minerva Tutovan este perspicace, inteligentă, ironică și plină de îndrăzneală. Alături de Dobrescu, fost elev de-ai ei, actualmente locotenent, face echipă pentru dezlegarea unor cazuri stranii.
Dincolo de zidurile unui liniștit lăcaș de cult, un profesor este ucis. Dintr-o crimă obișnuită, ițele poveștii se complică, fiindcă Lucaci, profesorul ucis, se pare că avea în posesie un medicament ce poate fi o armă terifiantă în mâini nepotrivite.
Minerva și Dobrescu își intră în rolul de duo clasic „polițistul bun – polițistul rău“ și caută făptașul sau făptașii.
Vor descoperi criminalul la timp?