Cum vor fi următorii 30 de ani? Discuție cu Vlad Petreanu și Adrian Mihălțianu


Cum vor fi următorii 30 de ani? Un răspuns posibil se află în romanul ”Epoca inocenței”, de Adrian Mihălțianu, apărut în colecția Nautilus SF. Despre tehnologia viitorului și despre schimbările sociale&politice care pot avea loc vom discuta împreună cu autorul cărții și jurnalistul Vlad Petreanu.

În ”Epoca inocenței”, Europa e răvășită de naționalism, Statele Unite se cufundă într-un neofascism high-tech, iar China devine tot mai autoritară. În lupta lor pentru putere sunt prinse destine, speranțe, vieți. Omenirea pornește spre Marte și privește chiar mai departe, atrasă de semnalele venite dinspre stele. Dar nimic nu e ceea ce pare. Oamenii se transformă treptat în cyborgi. Orașele, în stupuri. Planeta, într-o fierbinte tablă de șah a unei imense conspirații.

„Din pagini țâșnește vie viața secolului în care trăim, dilatată până spre veacul următor, pe foile de hârtie se desenează personaje care pot schimba mersul lumii, se povestesc întâmplări pe care mintea mea bolnavă de Viitor chiar și le dorea.“ Alexandru Mironov

ADRIAN MIHĂLȚIANU s-a născut în București pe 9 mai 1975 și a copilărit în ultimii ani ai comunismului, hrănindu-se cu literatură SF și filme cu supereroi care arătau că răul poate fi, totuși, învins. Deși e licențiat în Drept Diplomatic, alege să urmeze o carieră în mai multe multinaționale de IT până în 2006, când inițiază pe cont propriu două proiecte editoriale online: un site de jurnale de călătorie, Xplorio, și un altul cu teste de mașini. Publică rticole pe teme de business și tehnologie și editoriale în România Liberă, Ziarul Financiar, Gândul. Devine redactor-șef al revistei ProMotor în 2012, iar apoi gestionează un proiect internațional, Drivemag.com, împreună cu o echipă alcătuită numai din români. Pasionat de istorie și fascinat de literatura de anticipație, își scrie primul volum de literatură SF în 2010 și îl publică în 2011, în limbă engleză, pe Amazon. El reprezintă baza acestui roman de debut, prima parte a unei saga ce se va întinde pe mai multe secole.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *