De prin presă adunate: Dilemateca Nr. 36 / mai 2009

În ultimul număr al Dilematecii, revistă dragă mie despre care am mai vorbit, puteţi citi două recenzii bine scrise la cărţi “nemiroide”: Alexandru Budac comentează primul volum al antologiei The Year’s Best Fantasy and Horror, în timp ce Iaromira Popovici îşi continuă rubrica (nefericit intitulată) cu o discuţie pe seama romanului Shining de Stephen King. Revista nefiind online, daţi fuga până la chioşcul de presă şi cumpăraţi-o până nu dispare.

PS: amuzantă la rubrica “Dilemateca vă recomandă” este şi însemnarea lui Alex Leo Şerban despre  La limita vulgarităţii de Philippe Tretiack şi Helene Sirven, însemnare anterioară celei de aici.

PPS: la rubrica 3,14TECA o însemnare a lui Mircea Vasilescu îmi provoacă satisfacţii şi mai mari. Este vorba despre Andrea Camilleri, ale cărui romane din seria Comisarul Montalbano monopolizează topurile de vânzări din Italia (şi nu numai, seria fiind un adevărat fenomen internaţional cu peste zece milioane de exemplare vândute; în peninsulă volumele sale au ajuns la a 18-a sau 20-a ediţie în decurs de câteva luni). Însemnarea se termină astfel:

“Mă întreb dacă vreun editor român îl va descoperi. Cred că merită.”

Răspuns imaginar: l-am descoperit, şi suntem siguri că merită!

4 Commentarii

  1. michael 21/05/2009 Reply
  2. Vlad Puescu 21/05/2009 Reply
  3. michael 21/05/2009 Reply
  4. Vlad Puescu 22/05/2009 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *