Despre seducţie, în cuvinte şi imagini

Prima scrisoare

Dragii mei,

Încep aşa pentru că vreau să vă scriu o epistolă, ca pe vremuri.

Viaţa mea din ultimul timp a gravitat în jurul unei cărţi fabuloasă, care te seduce cu adevărat şi te pune pe gânduri: Istoria cuceririi amoroase de Jean Claude Bologne. Vă imaginaţi, de exemplu, de cât timp era nevoie să îţi pui la punct cu adevărat o strategie de cucerire? Cum era să transmiţi mesajul iubirii printr-un intermediar? Cât curaj îţi trebuia să începi să cânţi sub un balcon? 😉

Doamnelor şi domnişoarelor, vă imaginaţi că aţi mai putea avea starea de graţie pentru a scrie o scrisoare de dragoste, parfumată cu apă de trandafiri? Nu mă pot abţine să nu amintesc în trecere despre seducţia practicată într-un loc sfânt sau mai direct spus – Agăţatul la biserică 😉 Se rezuma, desigur, la ocheade şi complimente discrete spre sfânta indignare a preoţilor.

Pare că în zilele noastre toate etapele au ars, iar jocul seducţiei se poate face în zece minute… Oare aşa să fie?

Sunt multe referinţe livreşti, autorul spunând că a consultat nu mai puţin de 110 manuale de seducţie. Dar nu vă speriaţi de faptul că aveţi de citit 352 de pagini, ideile din manualele de seducţie stau alături de o doză bună de umor, textul reuşind să fie în acest fel uşor de citit şi extrem de agreabil. Veţi descoperi că toate-s vechi, doar că existau în nişte forme mult mai subtile 🙂

Vă provoc să citiţi despre seducţie şi să ne spuneţi în ce forme apare astăzi, dacă le acceptaţi sau dacă vă e dor de vechile strategii amoroase.

A doua scrisoare

Despre lucrurile de mai sus şi multe altele am vorbit joi, 23 iulie, la Seara de lectură de la Cărtureşti MŢR. Ne-au fost alături scriitorul Bedros Horasangian, actorul Alexandru Bindea şi Daniela Fugaru Kammrath, redactor-şef la 121.ro.

Au fost câteva momente foarte amuzante, mai ales cele în care actorul Alexandru Bindea a făcut o lectură expresivă a câtorva fragmente din carte. O lectură care a provocat hohote de râs a fost cea a textului Un rendez-vous, de Bedros Horansangian, text din care am aflat ce însemna seducţia în primii ani după Revoluţie, în viziunea autorului.
Seara s-a încheiat cu un moment dedicat discuţiilor despre seducţie.

Găsiţi mai jos câteva fotografii ( (c) Mişu Dobrovicescu). Nu uitaţi de această lectură seducătoare, în seri fierbinţi de vară!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *