Din nou pe Pământ

“Este mai bine să ai încrederea oamenilor decât respectul lor. Dacă le-ai câștigat încrederea, respectul îl vei dobândi mai târziu; fără încredere, nu le vei merita nici respectul, iar ca să îl obții astfel, ar fi ca și cum te-ai otrăvi singur.”(Din nou pe Pământ)

Despre Orson Scott Card se poate spune că ne-a câștigat deja și încrederea și respectul. Părintele lui Ender, creator al unor lumi diverse, de o complexitate uluitoare, Card este cunoscut pentru talentul său remarcabil de a spune nu numai o poveste SF, dar și de a îi oferi acesteia o încărcătură emoțională puternică, de a îi oferi conotații morale, sociale și psihologice, de a ne investi ca martori, judecători și actori principali în intrigile pe care le țese.

Un astfel de roman, în care o aventură în spațiu devine un prilej subtil de a ne pune întrebări despre firea omului și consecințele deciziilor individului, este Din nou pe Pământ, al patrulea roman al seriei Întoarcerea acasă.

Continuând povestea prezentată în primele trei cărți ale seriei, de această dată autorul ne invită la o călătorie spre un Pământ futurist, agonic, sinistru chiar, am putea spune, un loc ce ne oferă posibilitatea de a rezolva mistere, de a cunoaște forțe de nebănuit, de a urmări confruntări palpitante și de a descoperi mentalități antagonice și personaje poate și mai multi-fațetate ca până acum. Un recital SF demn de autorul care l-a compus, Din nou pe Pământ ne aruncă într-o aventură amețitoare, fără a ne priva de o avalanșă de emoții, stări, dileme morale și reacții personale la fiecare rând.

Cititorii consideră acest roman ca având imensa capacitate de a pătrunde direct în profunzimile noastre morale și sufletești. Card ne poate face într-un singur capitol să plângem, să fim furioși, să urâm și să iertăm, simțind milă față de personajele implicate, pentru a da pagina către următorul capitol zâmbind ironic. Nu puțini sunt cei care consideră că acest roman este un exemplu perfect pentru felul în care o poveste ne poate mișca, în loc să ne manipuleze, ținându-ne în același timp într-o continuă stare de suspans, de la început până la sfârșit.

Vestea bună pentru fanii lui Card este că volumul Din nou pe Pământ este în curs de apariție la Editura Nemira! Și pentru că știm că îl așteptați cu sufletul la gură, Editura Nemira vă oferă acum posibilitatea de a îl achiziționa înainte de a apărea în librării, cu o reducere de 20% pentru precomenzile online!

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *