#decitit în octombrie

Octombrie e aici. Știți ce înseamnă asta, nu? Că e timpul perfect să scoatem păturile din dulap și să ne căutăm refugiul în cărți. Având în vedere perioada ciudată și incertă prin care trece toată lumea sub o formă sau alta, cred că deja fiecare dintre noi a încercat evadarea prin lectură. Noi suntem aici pentru voi, cu noutăți editoriale și alte recomandări de cărți #decitit toamna asta.

Avem cărți noi pentru toate gusturile: continuări de serii SF & fantasy, reeditarea unor cărți out of stock dar îndrăgite de mulți cititori, cărți de dragoste, literary fiction, non-fiction, young adult și așa mai departe.

Noutățile lunii octombrie

Te-am iubit deja în visul meu

O poveste de dragoste sfâșietoare despre curajul de care ai nevoie în iubire, mai ales atunci când știi deja cum se va termina.

Joel se teme de viitor.

De când era copil, a fost bântuit de vise despre cei dragi. Viziuni despre ceea ce li se va întâmpla, cu bune și cu rele. Singura modalitate de a le evita este să nu mai lase pe nimeni să se apropie de el.

Callie nu se poate împăca cu trecutul.

De când i-a murit cea mai bună prietenă, Callie e pierdută. Știe că trebuie să fie mai spontană, dar nu știe cum să redevină persoana plină de viață de dinainte.

Joel și Callie au nevoie să înceapă să trăiască prezentul.

Și, deși nu se căutau, întâlnirea lor pare inevitabilă – și devine începutul unei noi vieți.

Până când Joel vede cum se va termina totul.

Peste cinci ani

Cartea perfectă pentru cititoarele romanelor Bărbatul care n-a mai sunat & O zi de decembrie.


Un roman inteligent și emoționant, genul pe care îl citești dintr-o suflare și pe care nu-l mai poți uita vreodată.

Chloe Benjamin

Avocată de success în Manhattan, Dannie Kohan are toată viața personală și profesională plănuită punct cu punct. În ziua când are un interviu pentru slujba vieții ei și când se logodește cu bărbatul perfect, crede că viața perfectă e pe cale să înceapă.

Dar, în aceeași seară, Dannie adoarme și se trezește în cu totul alt apartament, cu alt inel de logodnă pe deget și alături de un bărbat necunoscut. Pe ecranul televizorului vede data: 15 decembrie 2025. Cinci ani în viitor.

Visul atât de real o bântuie multă vreme, dar viața merge mai departe. Asta până când, peste patru ani și jumătate, bărbatul din vis apare la un colț de stradă.
Tu unde te vezi peste cinci ani?

Contesa din Toscana

De la autoarea bestsellerurilor Soția plantatorului de ceai și Fiica negustorului de mătase.

Un război. Două femei. Vor putea să salveze oamenii pe care-i iubesc?

În 1943, contesa Sofia de Corsi trăiește într-o vilă toscană liniștită, înconjurată de măslini, când trupe de soldați germani ocupă întreaga zonă. Disperată să-și ajute vecinii din sat, contesa hotărăște să adăpostească un soldat britanic rănit, ascunzându-l inclusiv de soțul ei, Lorenzo, deși știe prea bine că acest lucru le va pune viețile în pericol.

Apoi apare Maxine, membră a Rezistenței, cu care contesa va face o alianță dificilă. Încăpățânată și independentă, Maxine și-a promis să nu se îndrăgostească niciodată. Dar, când îl cunoaște pe partizanul Marco, își dă seama că nu-și poate ține promisiunea.

Cele două femei se vor trezi jucând un joc mortal cu naziștii. Cât vor mai putea să-i protejeze pe cei dragi?

Cu ultima suflare

Uluitorul volum de memorii al lui Paul Kalanithi reprezintă cronica emoționantă și lucidă a transformării unui student la medicină, idealist și entuziast, într-un neurochirurg de succes, cu o carieră importantă în față, apoi în pacient și în tatăl care trebuie să-și înfrunte propria moarte.

La treizeci și șase de ani, Paul Kalanithi a descoperit că suferă de cancer la plămâni. A fost începutul unei schimbări radicale: medicul care trata pacienți în fază terminală se transformă în pacientul care luptă să trăiască.

De ce merită trăită viața?

Ce faci când viitorul rămâne un etern prezent?

Ce înseamnă să ai un copil când nu mai ai nicio șansă la viață?

Iată doar câteva dintre întrebările la care autorul acestei mărturii profund emoționante caută răspuns. Cartea lui Paul Kalanithi este o meditație de neuitat despre înfruntarea morții și un grandios elogiu adus vieții. 

E fascinant cum redă Kalanithi lucrurile prin care trece: muncind cu pasiune, luptând pentru viață, învățând să moară. Fără niciun sentimentalism. Fără nicio exagerare. De parcă ar scrie pentru un prieten.

The New York Times

Sentimentul unui sfârșit

Tony Webster se îndreaptă spre vârsta a treia. După un divorț liniștit, după o viață molcomă, își ia răgazul să privească în urmă.

O scrisoare primită de la un avocat declanșează o incursiune în trecut, în care amintirile s-au adunat și se cer deslușite.

Povestea unui om care încearcă să se împace cu ce a trăit, cu ce n-a trăit și cu ce crede că ar fi trebuit să facă altfel. Memoria e însă capricioasă și alunecoasă, așa că întrebările se adună, scenele trecute și prezente se amestecă, figurile familiare nu au răspunsuri, doar alte dileme.

Dragoste, familie, carieră, greșeli și regret – Tony Webster se gândește la toate.

 „Literatura lui Barnes este impresionantă, grație abilității cu care scriitorul evocă haosul și vulnerabilitatea din viața omului, rămânând însă calm și lucid. Pare un stoic al epocii noastre.“

The Times

Împăratul spinilor

A treia carte din seria IMPERIUL FĂRÂMIȚAT.
Regele Jorg Ancrath are douăzeci de ani și domnește peste șapte regate. Încă nu și-a atins scopul, acela de a se răzbuna pe tatăl său, iar demonii care îl bântuie sunt tot mai prezenți.

Ar putea ajunge împărat, dar nu pe calea sabiei, ci numai prin vot. Și niciodată nu s-a întâmplat să existe unanimitate în Imperiul Fărâmițat. Jorg intenționează să schimbe asta. Are de partea lui tehnologia descoperită printre relicvele unei alte civilizații și nu va ezita s-o folosească.

Dar va da peste un adversar fără pereche, un adversar de care se teme chiar mai mult decât de sine: Regele Mort.

Arca mântuirii

Al doilea volum din trilogia SPAȚIUL REVELAȚIEI.

Târziu în secolul al XXVI-lea, rasa umană a avansat suficient de mult cât să atragă atenția nedorită a Inhibitorilor – mașini de ucis extraterestre, făcute să detecteze viața inteligentă și s-o distrugă.

Politicienii par să fi abandonat lupta și vor să fugă, lăsând de izbeliște triburile umane. Singura speranță a omenirii este să găsească armele apocalipsei, acum bine ascunse.

Clavain, un renegat, e decis să le găsească, pentru că nu se poate împăca cu decizia lașă și cinică a conducătorilor. Însă nu e singurul, în joc sunt și alte facțiuni, cu agende diferite. Armele au, la rândul lor, propria agendă.

O poveste epică despre război, politică, ideologie și invazie extraterestră. Cu o tehnică narativă inteligentă și personaje bine construite, acest roman își va absorbi complet cititorii.

Booklist

Regele corb (seria Frăția corbilor, cartea a IV-a)

E toamnă.

Începe din nou școala, după o vară cel puțin stranie. Blue, Gansey, Adam, Ronan, Noah și Henry au în față schimbări majore, de neocolit. A merge la facultate sau nu; a iubi, cu toate consecințele; a practica magia și a plăti prețul.

Gansey se simte ca un rege. Dar toți știu că acesta e anul în care moare, deși niciunul nu are idee cum.

Destinul întârzie să se împlinească de câte ori cei cinci se confruntă cu pericole dintre cele mai neașteptate, de la albine-roboți, la demoni incredibil de puternici și spirite ale copacilor.

Forța imaginativă și ludică a lui Stiefvater face magia să se întâmple din nou, iar cititorii vor încheia această saga fără regrete sau dezamăgiri – ba chiar plini de speranță.

Publishers Weekly

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *