Dune, una dintre cele mai cunoscute serii SF la nivel mondial, va fi reeditată în curând, în format hardcover şi cu un design nou. Puteţi precomanda primele două cărţi din serie, Dune şi Mântuitorul Dunei, cu o reducere de 25%.
Frank Herbert, autorul acestor cărţi, a scris în jur de 30 de cărţi şi antologii de povestiri, printre care şi cele şase cărţi din seria Dune. Pentru documentarea şi elaborarea acestora din urmă, autorul şi-a rezervat şase ani din viaţă, iar toate cărţile sale au devenit bestselleruri internaţionale. A colaborat, împreună cu Bill Ransom, la romanele “Incidentul Isus”, “Efectul Lazăr” şi ” Factorul Înălţare”, iar ultimul său roman publicat, “Man of Two Worlds”, a fost scris împreună cu fiul său.
Deşi a apărut cu multe decenii în urmă, Dune este o serie actuală şi populară, iar cititorii descoperă mereu înţelesuri noi. A primit premiile Hugo şi Nebula şi a fost tradus în zeci de limbi şi vândut în peste 20 de milioane de exemplare. Acţiunea din cărţi se petrece cu peste 20.000 de ani în viitor, într-o lume dominată de o societate feudală interstelară, cu case nobile aflate în posesia planetelor. Povestea are elemente politice, tehnologice, religioase şi ecologice, dar nu lipseşte nici emoţia umană, în timp ce marile puteri ale acelei lumi se confruntă pentru a intra în posesia unei planete pustii, singura unde se află cea mai importantă resursă din Univers.
Tweet
Offtopic (partial): Cam piperat pretul pentru o opera ce e la a treia reeditare. Si-apoi ne miram ca romanii se scalda in manele si click-isme. S-au dus vremurile cand dintr-o alocatie te bucurai de un strop de cultura.
Ontopic: Un pas asteptat de toti iubitorii de SF.
de ce am da banii pe asa ceva?… adica da, Dune. cartea pe care am citit-o ca pe biblie in fiecare an aproape, dar intr-o perioada de criza pentru ce as da bani pe o carte doar mai fatoasa si, evident, mai scumpa?…
de ce nu puneti voi la vanzare editiile ebook ale publicatiilor voastre? la 1/5 din pret?… hai, fie, 1/4?… e evident ca nu aveti bani de titluri noi, dar nici nu faceti mari vanzari cu hard-cover-uri! sau asa cred eu, unul din cei mai vechi cititori si cumparatori ai vostrii. parerea mea!
Pretul e normal daca luam in considerare piata si Romania, dar sunt sigur ca Nemira va avea oferte foarte bune si la aceasta serie, asa cum s-a intamplat si cu Cantec De Gheata Si Foc sau Jocurile Foamei.
Eu am deja toata seria Dune, editia precendenta, dar voi recomanda prietenilor sa o cumpere pe cea aceasta.
Am facut rost cu mare chin de varianta brosata a seriei Dune in primul rand pentru ca m-am trezit tarziu ca o vreau in biblioteca, desi am mai citit-o cu ani in urma cand eram la liceu. Iar acum deja am precomandat primele doua hard-cover-uri fiindca o carte cartonata arata si altfel intr-un raft dar se citeste si mult mai bine. Nu regret efortul de a obtine fiecare carticica din seria brosata chiar daca mi-a scos peri albi si nu voi regreta banii dati pe hardcover mai ales ca reducerile aduc preturile de fapt undeva la realitate. Si comparativ, multe din celelalte serii la moda acum au fost mult mai scumpe. Cand voi avea in mana seria hardcover completa o voi vinde pe cealalta, multumit ca in sfarsit am cartile intr-o editie cu un aspect demn de valoarea lor. Cine are curiozitatea sa priveasca diversele coperti aparute prin lume, va constata ca designul romanesc ne plaseaza acum dpdv estetic printre primele 5.
Si mai cred ca cine se plange atata de pret si alte bazaconii, ar fi de fapt super incantat sa aiba aceste carti si genul de agresivitate “de ce am da banii pe asa ceva” e nelalocul ei.
Pentru cei care nu au minime cunostinte despre cum functioneaza treaba, sa afle ca tirajele se negociaza cu detinatorul sau detinatorii drepturilor de autor. Nemira nu poate scoate nici macar o carte in plus fata de ceea ce s-a negociat in contract. Asta e realitatea.
“Designul romanesc”????? Esti sigur de ce spui?
Conform unor surse interne ale editurii, designul copertilor este realizat de aceasta data de un angajat al editurii, citez din propriul articol de pe blogul personal:
“Doamna Ana Nicolau, din cadrul departamentului ForeignRights al Nemira, care s-a ocupat in tot acest rastimp de achizitionarea drepturilor de publicare ale seriei, a fost amabila sa imi dea unele detalii suplimentare legate de aceasta aparitie. …. In ceea ce priveste designul copertii volumelor, acesta a fost realizat chiar de un angajat al editurii, Cristian Florescu, acesta fiind primul sau proiect de un asemenea calibru.”
In ceea ce priveste coperta primului volum, exista intr-adevar pe deviantart o coperta similara, aparuta cu mult timp inainte, dar nu identica. NU pot afirma daca Florescu s-a inspirat sau nu din acea versiune pentru ca forma viermelui nu este proprie nici autorului copertii de pe deviantart, asa ca… avand in vedere informatiile de care dispun, sunt absolut convins ca designul e romanesc. In ceea ce priveste originalitatea, e discutabil avand in vedere existenta unei coperti similare. Coperta de pe deviantart insa nu a fost una publicata ci doar un artwork al unui fan.
@SOL – esti sigur ca oferta a fost buna? mie mi se pare sarita rau peste normal. dar asta e doar parerea mea.
@Alexander – daca ai bani de aruncat pe geam e placerea ta. mie mi se pare ca pretul nu reflecta deloc realitatea economica ci este doar un calcul de marketing sa mai vedem un -25% sau -35% pe site si sa ne bucuram ca fraierii ca “mama ce gheseft facui”.
Doar pareri proprii. Nu te oblig sa ma crezi. Nici macar nu are importanta daca esti de acord sau nu.
Tu vrei carti care sa stea frumos in biblioteca sau sa le recitesti cu placere de cate ori ai chef? Eu merg pe a doua varianta.
Cand s-au publicat hardcoverurile la Urzeala tronurilor si la Jocurile foamei si la ce s-au mai publicat fix la aceleasi preturi ba chiar si la 80 lei cartea n-ati mai sarit atat de fund in sus.
Chestia cu 25% in minus e desigur un simplu instrument de marketing.
Apoi cu cartile care stau frumos in biblioteca hai sa vedem. Pai intre a sta frumos in biblioteca si a le citi cu placere eu le aleg pe amandoua si editia hardcover imi aduce asta din mai multe motive.
Cartea nu doar e cartonata ci lipita cu totul altfel, mult mai mare si prin urmare se deschide mult mai bine, ceea ce editia trecuta, cu tot cu copertile ei frumoase n-a avut. Erau mici, multe din ele exagerat de groase si din pacate nu toate se deschideau frumos. Unele au fost tiparite cu un feel foarte dur, iar altele desi sunt groase, sunt moi, in lipsa de o alta exprimare mai potrivita, si se deschid super ok dar totusi e o carte de dimensiuni mici.
In concluzie editia hardcover nu doar sta mumos in biblioteca ci se citeste si mult mult mai lejer. Acu poate te-ai lamurit.
As prefera un maxim de 50 lei pe cartile mari si 20 30 lei pe cele mici, sper ca Nemira sa continue pe precomenzi sau pe preturi rezonabile si cu celelalte volume din serie.