Este dovedit științific: femeile sunt tari!

Bestseller New York Times, Femei în știință. 50 de femei temerare care au schimbat lumea, de Rachel Ignotofsky apare la editura Nemira la începutul lunii septembrie. 

Carte educativă, minunat scrisă și ilustrată de Rachel Ignotofsky, Femei în știință aduce în prim-plan contribuțiile a 50 de femei notabile în domeniul științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), din Antichitate și până azi. Acest volum, plin de ilustrații unice și fascinante, conține și infografice pe teme importante precum echipamentul de laborator, procentul femeilor care lucrează în domeniile STEM și un glosar științific ilustrat.

Portretele acestor deschizătoare de drumuri cuprind figuri binecunoscute, precum primatologa Jane Goodall sau pioniere mai puțin cunoscute, precum Katherine Johnson, fiziciană și matematiciană de culoare care a calculat traiectoria misiunii Apollo 11 pe Lună.

1200p628_precomanda_20_tagline

Printre portretele celor 50 de femei temerare care au schimbat lumea se numără: Lilian Gilbreth, Alice Ball, Gerty Cori, Grace Hopper, Marie Curie, Jane Cooke Wright, Rosalind Franklin, Rosalyn Yalow, Esther Lederberg ș.a.

 

Femei în știință prezintă realizările femeilor cutezătoare care au deschis calea pentru generațiile următoare de specialiste în inginerie, biologie, matematică, medicină, astronautică, fizică și altele!

 

Femei în știință surprinde bucuria din spatele atâtor descoperiri fundamentale, sărbătorind în același timp viețile extraordinare ale femeilor care le-au făcut.“ Rachel Swaby, autoarea cărții Headstrong: 52 Women Who Changed Science—and the World

 

„Mi-aș dori să am o fetiță ca să îi dau cartea asta. Rachel Ignotofsky le oferă tinerelor femei curajul și încrederea să urmeze căile palpitante deschise de aceste deschizătoare de drumuri.“ Eileen Pollack, autoarea cărții The Only Woman in the Room: Why Science Is Still a Boys’ Club

 

„Cea mai bună carte de știință a anului.“ BrainPickings

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *