#ReadingChallenge august: o carte dintr-un gen pe care nu îl citești de obicei (try something new)

Cititorii de cursă lungă se recunosc după câteva trăsături comune: au o listă interminabilă de cărți pe care vor să le citească, adoră să împărtășească cu alți cititori ce au mai citit și uneori se simt copleșiți de câte cărți noi apar. Pentru ei am lansat Reading Challenge, provocarea prin care citim lunar împreună o carte dintr-o anumită categorie. De ce? Pentru că am vrut să ne oferim un pic de structură în listele de To read de pe Goodreads, dar și să continuăm să încurajăm cititorii să iasă din zona lor de confort literar. Așa că hai să încercăm și alte genuri decât cele cu care suntem obișnuiți deja.
Am ajuns în luna august în care îți propun să citești o carte dintr-un gen pe care nu îl citești de obicei. Pentru această categorie, avem câteva recomandări pe care le poți citi pentru #ReadingChallengeNemira, de la ficțiune istorică, la romance, la drama, la fantasy, la SF și la manga.

Recomandări de cărți dintr-un gen pe care nu îl citești de obicei

Mireasa Străvechiului Mag, de Kore Yamazaki îmbină dragonii, creaturile mitice, folclorul și mitologia în lumea modernă unde fiecare ființă are locul ei. Chise Hatori este o orfană abandonată de oameni, tulburată de viziuni inexplicabile. Lipsită de speranță, își vinde viața unui mag înfricoșător, care străbate pământul din timpuri străvechi. Pășește astfel într-o lume cu totul nouă, extrem de stranie, locuită de zâne și de alte creaturi fantastice ale naturii – o lume plină de magie la fiecare pas.

Anotimpuri diferite, de Stephen King este o antologie de 4 povestiri magice scrise de către maestru. Fiecare povestire este realizată după un anotimp, și fiecare are un corespondent către cărțile sale deja publicate. În carte poți regăsi unicitatea, creativitatea și talentul cu care Stephen King și-a orbit cititorii de-a lungul anilor, în toare formele sale.

Regatele Ruinei, de Yoruhashi surprinde efectele magiei asupra lumii. De secole, omenirea a evoluat prin puterea magiei, lăsată de Dumnezeu vrăjitoarelor pentru a-i proteja pe oameni. Cu timpul, progresul tehnologic a făcut ca vrăjitoarele să nu mai fie necesare, iar oamenii s-au întors împotriva lor. În Imperiul Lidian a început atunci o nemiloasă vânătoare. Adonis era doar un copil în acele vremuri, ucenic al vrăjitoarei Chloe, pe care o iubea cu adevărat. Când ea piere, ucisă de armata imperiului, Adonis jură să se răzbune. Furia lui va face să curgă sânge. Începe o bătălie epică între știință și magie.

Gene de mamă, de Abigail Tucker este o carte pop-science care explorează instinctul matern, având toate cercetările la zi din biologie și psihologie. Cartea oferă o nouă viziune asupra unui subiect considerat tabu, și Abigail Tucker reușește să dezvăluie misterele din jurul tematicii care a fost neglijată și plină de stereotipuri de-a lungul vieții.

Pachinko, de Min Jin Lee spune povestea a patru generații de imigranți coreeni care se confruntă cu destinul din Japonia secolului XX-lea. Cartea începe cu Sunja, care își dezonorează familia săracă din cauza unei sarcini neașteptate și este părăsită de iubitul său. Aceasta este totuși salvată de un bărbat care o ia de soție și o duce în Japonia. De aici începe tumultul emoțional al unei familii exilate și prinse în istorie.

Un gentleman la Moscova, de Amor Towles ne oferă un bilet dus în… Moscova. Este un roman despre sfârșituri și începuturi, cititorul însoțindu-l pe contele Rostov în lumea veche și în lumea nouă, unde nimic nu mai pare la fel.

Opt detectivi, de Alex Pavesi te surprinde prin originalitatea prin care abordează un subiect învăluit în mister, dramă și foarte puține indicii. O carte de debut care te prinde încă de la primele pagini și este perfectă dacă îți place să devii chiar tu detectivul.

Artista Henna, de Alka Joshi te invită în lumea colorată a Indiei și te învăluie în frumusețea culturii sale sub umbrela poveștii lui Lakshmi. O fată de doar 17 ani care vrea să scape dintr-o căsnicie îngrozitoare și care învață să-și croiască propriul drum printre culorile unui Jaipur al anilor ‘50 ajunge o fenomenală artistă de tatuaje. Deși este o bună confidentă pentru clasa aristocrată, știe că este riscant să își dezvăluie propriile secrete. Cu cât succesul său este mai mare, cu atât fuga de trecut o prinde din urmă și pe ultima sută de metrii, viața pe care și-a construit-o e pe cale să se prăbușească.

Ce carte ți-a făcut cu ochiul pentru luna august?

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *