HBO prezintă interviuri noi cu actorii din Urzeala Tronurilor

Au mai rămas doar cinci zile până la mult aşteptata permieră a celui de-al doilea sezon din Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), iar fanii serialului şi ai seriei de cărţi Cântec de Gheaţă şi Foc stau cu sufletul la gură.

Cu această ocazie, HBO a organizat o sesiune de interviuri cu actorii care dau viaţă poveştii.

Iain Glen îl interprezează pe Ser Jorah Mormont, cavalerul exilat în Essos, sfătuitorul tinerilor Targaryen în noua lor viaţă din îndepărtatul continent.

Glen mărturiseşte că a crescut cu genul acesta de cărţi, dar spune despre seria lui George R.R. Martin că este foarte diferită, “nu este un roman cu zâne”, ci se apropie foarte mult de realitate.

Recunoaşte că şi pe platourile de filmare este foarte protector faţă de Emilia Clarke, pentru că este greu pentru o persoană atât de tânără să facă faţă cu bine unei munci atât de grele.

Joacă un personaj vulnerabil, dar puternic în acelaşi timp, care evoluează foarte mult. Şi a reuşit extraordinar de bine să redea acest lucru“, adaugă acesta.

Emilia Clarke, sau Daenerys Targaryen, cum o cunosc mulţi fani ai serialului, este prinţesa Casei Targaryen, care trăieşte în Essos cu fratele ei Viserys şi îşi doreşte să ajungă pe Tronul de Fier, acolo unde îi este locul.

Despre serial spune că este o experianţă extraordinară care i-a schimbat complet viaţa, deşi nu mulţi o recunosc pe stradă. “O singură dată, în LA, un cuplu m-a văzut si a exclamat: Khaleesi!“.

Numită și mamă a dragonilor, Emilia mărturisește că aceștia îi plac foarte mult, dar îi este puțin greu în timpul filmărilor, pentru că lucrează cu un blue screen. Totuși, în locul dragonilor, folosește jucării pe care le poartă pe umăr.

Jon Snow, interpretat de Kit Harrington, este bastardul care a jurat să apere Zidul. Spre deosebire de Emilia, Kit este recunoscut de către fanii serialului, care îl opresc pe stradă să îi spună că le place mult serialul.

La fel ca Glen, și Kit recunoaște că serialul este foarte diferit de alte fantezii, fiind foarte brutal. “Nu e celebra punere în scenă cu Răul şi Binele, ci Răul există pur şi simplu în lume. Este un univers foarte real”, adaugă acesta.

Despre costume spune că, deși arată foarte bine și sunt impunătoare, nu te protejează prea mult împotriva iernii, iar dacă mai îmbraci ceva pe dedesubt nu te mai poți mișca. “E foarte greu. E îngrozitor de frig. Şi barba îţi îngheaţă, ajunge exact ca o bucată de gheaţă. Dar Islanda e unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am văzut, într-un anume fel romantic”, mai spune el.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *