Hoteluri literare pentru iubitorii de carte!

The Shining, de Stephen KingImaginați-vă o vacanță plină de momente relaxante – un fotoliu de piele comod, o cană de cafea și cartea voastră preferată! Iar pentru toți iubitorii de cărți care își doresc și o astfel de vacanță, ar trebui să aflați că există câteva hoteluri internaționale care vi s-ar potrivi perfect!

Este vorba despre hoteluri cu tematici literare – decorațiuni și nu numai legate de cărți și autori clasici -, care continuă să apară peste tot în lume: Paris, New York, San Francisco etc.

Spre exemplu, în New York puteți petrece câteva nopți deosebite în Hotelul Library, în care fiecare etaj este dedicat unei categorii principale din sistemul de catalogare bibliografică Dewey, precum științe sociale, literatură, limbi străine, istorie, matematică și științe, cultură generală, tehnologie, filozofie, artă și religie.


Surpriza apare în momentul în care veți intra în cameră și veți găsi cărți aparținând domeniului specific etajului la care vă aflați! De asemenea, hotelul se află la 2 pași de Biblioteca Publică din New York, lucru bine de știut în cazul în care simțiți nevoia unei schimbări de peisaj.

În Paris, fiecărei camere a Hotelului Pavilion Des Lettre îi este atribuită o literă a alfabetului, fiind astfel dedicată în întregime unui autor clasic al cărui nume începe cu acea literă. Autorii onorați sunt Andersen, Baudelaire, Calderon, Diderot, Eschyle, Flaubert, Goethe, Hugo, Ibsen, James, Kafka, La Fontaine, Musset, Nerval, Ovid, Proust, Queiroz, Rousseau, Shakespeare, Tolstoy, Urfe, Voltaire, Woolf, Xenophon, Yeats, and Zola.

Hotel LibraryHotel Pavilion Des LettreHotelul The Stanley

O ultimă recomandare, complet diferită de propunerile anterioare, este Hotelul The Stanley. Acesta a stat la baza inspirației lui Stephen King pentru romanul său binecunoscut, “The Shining”!

De asemenea, aici au fost filmate episoadele unui mini-serial TV, adaptat după povestea din carte. Iar dacă vreți să vă testați gradul de “nebunie” și să vedeți ce influență are locația asupra voastră, puteți urmări pe unul dintre canalele TV din hotel filmul cu Jack Nicholson, întrucât rulează încontinuu!

Cum ar trebui să fie hotelul vostru de vis?

 

5 Commentarii

  1. Adrian 22/12/2011 Reply
    • Andreea (Nemira) 22/12/2011 Reply
      • Namnume 24/12/2011 Reply
      • Caesar 04/01/2012 Reply
  2. cezar 23/12/2011 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *