Mai este nevoie de vreun cuvânt introductiv? Cred că nu…
Dacă în clasamentele CititorSF de anul viitor va fi reintrodusă categoria “Cea mai inspirată reeditare”, sunt sigur că nu va fi greu să decideţi.
Voila!
Arthur C. Clarke – 2001. Odiseea spaţială
traducere de Adrian Şerban Dobrin
Colecţia Nautilus
150 x 225 mm hardcover, 272 pp.
„[…] o viziune existenţială şi în acelaşi timp mistică, ştiinţifică, dar şi teologică… o capodoperă a SF-ului!”
Saturday Review
„Dacă ai călătorit milioane de kilometri şi milioane de ani… dacă ai ajuns în faţa unei uşi care a fost creată în mod clar de cineva sau ceva mai presus de înţelegerea ta… dacă ţi-ar fi imposibil să te întorci, dar în acelaşi timp ai fi îngrozit să continui… dacă ai şti că deschizând uşa vei pătrunde în necunoscut şi dacă n-ai avea pe nimeni cu care să te sfătuieşti… i-ai trece oare pragul? 2001 încearcă să ofere răspunsuri la unele dintre cele mai fascinante şi fundamentale întrebări din toate timpurile: «Cine suntem?», «Cum am ajuns să fim ceea ce suntem?», «Ce vom deveni?»…”
The Washington Post
„Stilul narativ direct şi neutru, aproape ştiinţific, face finalul cu atât mai surprinzător. Călătorind alături de David Bowman şi văzând cum graniţele cunoaşterii umane se dilată, şi apoi se spulberă în colb, veţi atinge pe rând încătuşarea fascinaţiei şi veneraţia faţă de înţelegere.”
Time
„Odiseea spaţială 2001 este romanul science-fiction chintesenţial – abundă în viziuni glorioase despre viitor şi întrebări filozofice asupra locului omenirii în univers. Clarke surprinde ca nimeni altul spiritul ştiinţific şi avântul intelectual care au impulsionat omenirea de-a lungul istoriei, de la omul primitiv la cel intergalactic.”
Interzone
„O operă remarcabilă de ficţiune, care ţese meticulos un ambient extraterestru fascinant. […] Clarke este un maestru desăvârşit!”
Publishers Weekly
Tweet
🙂 OK, lasam politica deoparte.
Ce nu trebuie sa uitam e ca, Nemira a avut un crash course cu piata libera, si a primit un cartonas galben (aka protectia impotriva falimentului). Este clar pentru mine ca, pentru a iesi din situatia in care se afla in aceasta perioada, a trebuit sa vina cu o noua strategie, care sa-i asigure sustenabilitatea. Carti la 3lei, 5lei, 10lei, pleiada de reduceri de luna trecuta, HC, si sa speram ca vor veni si altelee, sunt doar forme prin care Nemira incearca sa obtina suficient capital inact sa reziste pe piata. Daca nu se redreseaza, urmatorul cartonas va fi probabil unul rosu. Sper din toata inima ca nu se va ajunge acolo.
In legatura cu pretul unei carti, a oricarei carti, in orice format, doar piata poate demonstra daca pretul a fost corect sau nu: a fost corect – lumea cumpara, firma prospera – a fost eronat – lumea nu cumpara, firma intra in faliment sau, pretul e prea mic, stoc epuizat, profit prea mic, firma intra in faliment.
F.
Ah, si cred ca am uitat sa mentionez, imi place ideea HC.
@Flo: Perorezi si pari incorigibil.
Of doamne!Ideea de la care s-a pornit era ca aceasta serie sa fie cea mai frumoasa reeditare,si asta oferita intr-un format mai mult decit atragator.Daca la asta s-a ajuns atunci cum am mai putea cere ca sa fie reeditati si alti autori printre care il mentionez pe Asimov ca tot este multa lume innebunita dupa el? mai putem face lobby pentru aceasta cauza? Va las pe voi sa raspundeti daca mai aveti curaj.Nu uitati ca la alte edituri sunt carti care au un pret mult mai mare.Sfatul meu ar fi sa-o cumparati daca nu pentru voi atunci pentru copiii sau nepoti sau daca nu gasiti voi alte motive. 😀
In primul rand vreau sa va felicit pentrul noul HC pe care am avut ocazia sa il vad la caravana gaudeamus de la Cluj de anul acesta. Am in schimb o mica nelamurire :Dragonul Majestatii Sale de Naomi Novik are 400 de pagini si costa 39 de lei Odiseea Spatiala e la acelasi pret desi are cu 130 de pagini mai putin. Nu critic, pentru ca oricum am sa cumpar cartea dar as dori sa stiu pe ce criterii a fost stabilit pretul?
@Ion
O las moarta. Vroiam doar sa spun ca mi se pare urat sa ceri preturi tot mai mici si sa critici o editura pentru ca incearca sa iasa din faliment.
2001 a intrat de azi in varful wishlist-ului meu 😛
F.
@Dani: sunt luate in calcul toate costurile, nu doar tiparul: drepturi externe, traducere, redactare, corectura, macheta etc. Tiparul poate si el sa coste mai mult sau mai putin in functie de tiraj, calitatea materialelor folosite, tipografie etc.
Ca sa lamurim disputa, cred ca cel mai bine ar fi sa faceti o vizita la sediul Nemira, pe Ion Mihalache nr. 125. Au acolo expuse si Dragonul Majestatii Sale si alte titluri in hardover. Mie mi se par nepretuite in noul look.
O zi faina.