“Începeam să tremur ca un chihuahua de fiecare dată când se striga ‘Acţiune!’ ”

Regizată de Gary Ross, adaptarea cinematografică a bestseller-ului Suzannei Collins va avea premiera mult aşteptată peste numai două zile!

Deşi nu cred că mai există vreun cititor al blogului care la momentul actual să nu ştie despre ce e vorba, iată un scurt rezumat: în fiecare an, în ţinutul Panem are loc un joc sângeros şi sadic numit Jocurile Foamei. 12 băieţi şi 12 fete sunt aleşi pentru a participa la Jocuri, unde trebuie să se lupte unii cu alţii până când doar unul mai rămâne în viaţă.

Katniss Everdeen, personajul principal al poveştii, este unul din “tributuri”. Ea şi familia sa provin din cel mai sărac şi mai puţin populat dintre cele 12 districte. După moartea tatălui său, mama ei a intrat în depresie, astfel încât Katniss a fost nevoită să aibă grijă de ea şi de sora ei.

Într-un interviu recent, Jennifer Lawrence, care o interpretează pe Katniss, spune: “Este o poveste foarte tristă despre o fată care este obligată să facă asta într-o lume în care cei bogaţi se uită la copii care mor pentru amuzament. Este o lume oribilă. Dar, de fapt, nu este departe de realitate. Trăim într-o lume unde umanitatea devine desensibilizată la violenţă, iar tragediile altora sunt amuzamentul nostru. Nu este atât de science fiction, dacă stai să te gândeşti…”.

Întrebată care a fost cea mai intensă scenă, actriţa îşi aduce aminte de una în care trebuia să se bată cu un alt tribut, o fată de 14 ani. “Cu toţii ne-am antrenat, dar presupun că ea s-a antrenat mai mult decât mine. Şi s-a dezlânţuit. Mă gândeam “e doar o scenă!”. A trebuit să repetăm de multe ori şi tremuram ca un chihuahua de fiecare dată când se striga ‘Acţiune!’ “.

Dacă nu ştiaţi, Jennifer a jucat şi rolul lui Mystique în X-Men: First Class, anul trecut. Deşi până atunci jucase doar în filme indie şi asta îşi dorea să facă şi în continuare, a acceptat rolul pentru că scenariul i-a plăcut foarte mult. “Era cool, era în genul anilor ’60, era interesant… Şi a fost distractiv să văd un mod total diferit de a face un film”.

Nimeni nu se aştepta ca Jennifer să devină actriţă, ci… doctor. Aceasta recunoaşte că mereu i-a plăcut medicina şi că, atunci când era mică, mama sa îi citea doar cărţi de genul “Cum funcţionează corpul meu”. În plus, avea mereu la ea un stetoscop cu care asculta inimile tuturor.

Nu uitaţi! Săptămâna aceasta, vă oferim 35% reducere pentru orice carte din seria Jocurile Foamei. Iar pachetul cu trilogia Jocurile Foamei are 45% reducere, oferindu-vă ocazia să aflați deznodământul seriei fără a mai aștepta următoarele două filme.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *