Jules Verne navighează pe Google

Cei care au apelat astăzi la serviciile popularului motor de căutare Google au remarcat aspectul deosebit al logo-ului: hublourile submarinului Nautilus. O remarcă specială pentru „comenzile” incluse în logo ale submarinului şi care permit utilizatorului să colinde un crâmpei din ocean.

Noul „doodle” de la Google marchează împlinirea a 183 de ani de la naşterea lui Jules Verne, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori de science fiction, considerat de cei mai mulţi ca fiind unul dintre fondatorii acestui gen literar.

Jules Gabriel Verne s-a născut la 8 februarie 1828 în Nantes (Franţa) şi a debutat pe tărâm literar în 1848 scriind… librete de operetă. Faima avea s-o cunoască în urma numeroaselor sale romane sale de aventuri sau science fiction: „Cinci săptămâni în balon”, „De la pământ la Lună”, „20.000 de leghe sub mări”, „Robur cuceritorul” sau „Goana după meteor” (utlimul publicat de Nemira) sunt doar câteva din cele mai cunoscute romane ale sale care au încântat cititori de toate vârstele şi de pe toate meridianele.

Revista Nautilus poartă, de altfel, numele celebrului submarin al căpitanului Nemo, cel care ne-a oferit posibilitatea să explorăm cu ochii minţii… 20.000 de leghe sub mări.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *