La mulţi ani, Gyles Brandreth!

Gyles Brandreth s-a născut pe 8 martie 1948 în Germania şi este politician, jurnalist, dramaturg, scenarist, producător de teatru şi realizator de radio şi televiziune.

La vârsta de trei ani, familia sa a emigrat în Londra, unde s-a stabilit. După ce a urmat cursurile Liceului Francez Charles de Gaulle şi ale Bedales School, a studiat la Colegiului St. Mary din cadrul Universităţii Oxford.

A apărut în diferite emisiuni şi a fost gazda unui concurs televizat numit Knowitalls. De asemenea, a fost prezentatorul câtorva emisiuni de radio.

Începând cu 1970, Brandreth a început să scrie cărţi despre Scrabble, puzzle-uri şi glume, pentru adulţi, dar şi pentru copii. De asemenea, a scris biografia actorului John Gielgud, câteva scenarii pentru un program tv şi o carte despre mariajul Reginei Elisabeta II cu Ducele de Edunburgh. După un an, a urmat o altă biografie de succes, dedicată de data aceasta familiei regale, Charles and Camilla: portrait of a love affair, despre iubirea de trei decenii dintre Charles, Prinţul de Wales, şi Camilla Parker, Ducesa de Cornwall.

Adevăratul succes ca scriitor i l-a adus seria Oscar Wilde – crimă şi mister, care include cinci romane în genul ficţiunii istorice. Dintre cele cinci, editura Nemira a publicat până acum două:

Oscar Wilde şi ringul morţii
Wilde – aflat în culmea celebrităţii şi norocului – nu ştie ce declanşează atunci când propune un joc numit “Crima”: fiecare din invitaţii lui la cină trebuie să treacă pe o listă persoanele pe care ar vrea sa le omoare. Nu e decât un joc, dar după câteva ore cele paisprezece victime încep să moară, una câte una…

Oscar Wilde şi crimele la lumina lumânării
Oscar Wilde are o întâlnire misterioasă într-o casă din Cowley Streed. Acolo, în obscuritatea unei camere cu draperiile trase, descoperă trupul măcelarit al unui tânăr de şaisprezece ani, înconjurat de lumânări aprise. În loc să anunţe poliţia, îi propune prietenului său, Arthur Conan Doyle, să-l însoţească la locul crimei, însă, ajunşi acolo, găsesc camera pustie. Împreună se hotărăsc să investigheze cazul acestei misterioase crime rituale.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *