La mulţi ani, John Sandford!

John Sandford sau, pe numele său real, John Roswell Camp, s-a născut pe 23 februarie 1944 în Iowa, Statele Unite ale Americii. A studiat istoria americană şi jurnalismul la Universitatea din Iowa.

Timp de şapte ani, a scris pentru ziarul american Miami Herald, apoi, mutându-se în Minneapolis, a început să lucreze pentru The Saint Paul Pioneer Press.

În anul 1980, a fost finalist la Premiul Pulitzer pentru o serie de povestiri legate de cultura americanilor nativi. Peste şase ani, în 1986, a câştigat premiul Pulitzer pentru Life on the Land: An American Farm Family, o serie de povestiri care urmăreşte o familie tipică din Minnesota timp de un an.

În 1989, a scris primele două romane din două serii ale sale: The Fool’s Run (din seria Kidd), publicată sub numele său real şi Legile crimei (din seria Prada), publicată, la cererea editorului său, sub pseudonimul John Sandford.

Seria Prada, care conţine până acum 21 de volume scrise între 1989 şi 2011, următorul apărând în cursul acestui an, îl are în prim-plan pe detectivul Lucas Davenport, care se confruntă cu diferite cazuri care mai de care mai interesante.

Din seria Kidd fac parte patru volume, iar din cea de a treia serie a sa, Virgil Flowers, fac parte cinci.

Pe lângă acestea, a mai publicat două romane de nonficţiune şi trei de ficţiune, printre care amintim şi Gazdele morţii, disponibilă la editura Nemira în format softcover.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *