La mulţi ani, Kevin Crossley-Holland!

Scriitorul Kevin Crossley-Holland împlineşte vârsta de 71 de ani!

Crossley-Holland este un poet, traducător şi scriitor englez, autor de antologii şi cărţi pentru copii.

S-a născut la 7 februarie 1941, în nordul Buckinghamshire din Marea Britanie şi a crescut în satul Whiteleaf. A absolvit colegiul St Edmund Hall la Universitatea Oxford, unde şi-a descoperit pasiunea pentru literatura anglo-saxonă, apoi a devenit bursier Gregory în poezie la Universitatea din Leeds. Între 1972 şi 1977, a predat literatura anglo-saxonă la Universitatea din Londra.

Este cunoscut în special pentru traducerile epopeei Beowulf şi pentru reinterpretarea legendelor medievale (vezi trilogia Arthur).

A primit diferite premii, printre care amintim  Premiul Carnegie Medal pentru nuvela Storm, premiile Guardian Children’s Fiction, Tir na n-Og şi medalia de bronz a Nestlé Smarties Book Prize pentru primul volum din seria Arthur. De asemenea, în 2007, Storm a fost una dintre cele zece nuvele alese de juriul CILIP Carnegie Medal ca fiind cele mai importante nuvele pentru copiii din ultimii 70 de ani.

În plus, este membru al Societăţii Regale pentru Literatură şi membru de onoare al St. Edmund Hall, Oxford.

În trilogia Arthur, Crossley-Holland a reuşit să creeze o imagine vie a Evului Mediu, făcând multe cercetări înainte să o înceapă: pe lângă lectura multor cărţi, a ascultat muzică medievală, a vizitat diferite muzee şi galerii de artă şi chiar a vizitat locurile descrise în cărţi.

Nu uitaţi de promoţia curentă! Printre cele peste 800 de titluri din toate colecţiile, găsiţi la reducere şi Arthur: Regele Tărâmului dintre hotare, de Kevin Crossley-Holland.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *