Lumina ce se stinge

La ora actuală, George R. R. Martin nu mai are nevoie de nicio prezentare. Romanele din seria ”Cântec de gheață și foc” au câștigat numeroase premii pentru literatură de-a lungul anilor, transformându-l pe Martin într-unul  dintre cei mai apreciați scriitori contemporani.

Mai mult decât atât, transpunerea pe micul ecran a serialului Game of Thrones a consolidat poziția lui Martin printre cele mai mari nume din literatura SF&F. Câștigător al celor mai prestigioase distincții din televiziune, serialul a câștigat inimile a milioane de fani de pe întreg globul.

Dar oricât de celebru ar fi acum George R. R. Martin, nu putem să nu fim tentați să explorăm lucrările scrise la începutul carierei. O întoarcere la origini înseamnă o mai bună înțelegere a operei marelui scriitor.

Volumul Lumina ce se stinge reprezintă romanul de debut al lui Martin, și, mai mult decât atât, este considerat de cititori și critici un roman-cheie pentru ce avea să devină ulterior epica serie Cântec de gheață și foc.

Lumina ce se stinge are toate elementele unui space-opera de proporții semnificative, și nu o dată s-a spus despre roman că este un alt fel de Urzeala Tronurilor dar mutată în spațiu, cu personaje la fel de complexe și cu o intrigă ce prefigurează un vizionarism desăvârșit ce anunță încă din acele vremuri timpurii talentul inconfundabil a lui Martin de a da greutate, suspans și măreție scrierilor sale.

Citește mai mult pe ziare.com

Autor: Andreea Sterea

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *