Made In Ro: idei de cadouri de luat pentru cititori

Știm cât de aglomerat este decembrie și că perioada de luat cadouri poate fi stresantă. Toată lumea caută cel mai bun cadou pentru familie, colegi, prieteni dragi sau Secret Santa. Dacă ai în viața ta un cititor sau poate un prieten căruia vrei să-i insufli pasiunea pentru citit, îi poți lua o carte. Poți chiar să îi iei cartea ta preferată pe care i-o recomanzi de atâta vreme sau ultima carte care te-a marcat. Mai poți să-i afli wishlistul secret (sau de pe Goodreads) și să îi faci o surpriză cu o carte pe care și-o dorește. Însă, pe lângă o carte bine aleasă, îți recomandăm să iei și cadouri locale de la branduri mici sau să susții artiștii români.

Pentru că și noi, la rândul nostru, ne bucurăm să susținem brandurile locale, avem câteva recomandări de cadouri care credem că i-ar plăcea unui cititor.

Recomandări de cadouri de la artiști locali

Lumânări de ceară sau o cană vintage pentru cafea de la Philocaly

Philocaly vine din greacă (gr. filo-kalos) și exprimă un sentiment de dragoste față de bine și frumos. Cam asta vei întâlni în tot universul Philocaly. O stare permanentă de iubire pentru frumos, regăsită în fiecare obiect pe care ți-l aduc în atenție. Pentru momentul tău de biniște, o cană din porțelan englezesc, alături de o lumânare din ceară de albine și o carte de suflet, reprezintă rețeta perfectă pentru un cititor care vrea să își creeze o atmosferă cozy din care nu va mai dori să iasă curând.

Un abonament pentru audiobook-uri de la Audiotribe

Momentele de liniște se pot transforma într-o aventură doar apăsând PLAY pe cartea audio favorită. Audiotribe este prima platformă de audiobooks în limba română care conține cele mai iubite și dorite cărți, narate de cei mai apreciați actori români. Un abonament de audiobooks poate fi perfect pentru acel prieten căruia îi plac poveștile și care e des pe fugă, se plânge des că nu are timp #decitit, îi plac cărțile de ficțiune, dar și non-ficțiune, și e deschis să încerce lucruri noi. Audiobook-urile ar putea să-i schimbe felul în care își trăiește viața de zi cu zi, așa că tu poți fi cel care îi aduce o bucurie în viață.

O plantă frumoasă de așezat lângă bibliotecă de la Plantup

Ce poate să fie mai frumos și mai relaxant decât o casă plină de plante care dau viață casei și înfrumusețează biblioteca? Plantup te ajută să găsești ghiveciul pereche și cum să ai grijă de plantele cărora le oferi o casă nouă. Pentru ca momentul #decitit să fie plin de viață, poți alege o plantă pentru prietenul sau prietena căruia îi place să aibă grijă de lucruri (îl/o auzi des că vorbește până și cu cărțile), îi place să fie des în natură și are o pasiune pentru estetică. O plantă ușor de întreținut îți oferă o stare de bine și este compania perfectă cât timp citești deoarece nu te întrerupe niciodată.

De îmbrăcat atunci când citești: un hanorac cozy sau o eșarfă de mătase marca Mauverin

Mauverin este un brand românesc care duce conceptul de modă și comoditate la un alt nivel. Rețeta perfectă pentru o seară de iarnă pentru acel prieten/acea prietenă căruia îi place să fie la modă: un hanorac cu pisici și plante, o cană de ciocolată caldă fierbinte, sunet de lemn trosnind pe fundal și o carte scrisă de un autor român.

Cercei din ceramică realizați de Made by Mura

Mura creează magie cu propriile degete ori sub formă digitală ori prin elemente ceramice. Munca ei este inspirată din viața ei de zi cu zi, dragostea ei pentru natură și animale și crede în schimbarea lumii din jurul nostru într-un loc mai bun prin iubire, curaj și empatie. Din locul tău de biniște nu pot să lipsească bijuteriile din ceramică create manual de către Mura cu mult drag.

Un tote-bag pentru cărțile din #wishlist de la Mădălina Andronic

Știm, toți cititorii au o mare obsesie, pe lângă cea pentru cărți: tote bag-urile. Nu suntem nici noi prea diferiți, așa că îți recomandăm cu drag o plasă de pânză ilustrată de la Mădălina Andronic. Mai mult de atât, dacă ai un prieten căruia îi plac ilustrațiile Mădălinei, poți găsi chiar și eșarfe, pulovere, pături, unele inspirate de il dolce far niente, de măslini și de lămâi. Oferă-i unui prieten un bilet doar dus către Italia cu un tote-bag pentru cumpărături și o carte despre Italia. Astfel va putea să călătorească prin lume din locul său favorit de citit.

Înfrumusețează casa sau locul #decitit cu o coroniță de plante de la Muna Bloom

Muna duce frumosul la un alt nivel. Prin combinarea celor mai frumoase flori, cu plante și diverse materiale decorative, Muna transformă un buchet sau un aranjament într-o poveste vizuală. Este cadoul perfect pentru acel prieten sau acea prietenă pasionat/ă de all things pretty, de povești, de flori sau de natură. Fiecare dintre noi are un colțișor din casă unde își petrece serile citind, așa că de ce să nu îl facem și mai frumos și mai Christmassy, cu o coroniță diferită de Crăciun?

Calendarul pentru zilele #decitit din 2023 de la Cristina Frei

Cristina Frei e o ilustratoare tare dragă nouă – ea îți umple momentele vieții cu frumos prin ilustrații despre natură, oameni, trăiri și muzică. Cu o finețe aparte, munca Cristinei transmite sentimente de căldură prin tot ce face. Și cum la fiecare început al anului, toată lumea are nevoie de un calendar, Cristina vine în ajutorul nostru cu unul minimalist pentru anul care vine. Oferă-i calendarul ilustrat unui prieten cititor ca să poate să-și marcheze toate zilele în care este booked pentru momentul lui/ei #decitit.

Haine pentru cărțile tale de la Lavinia Reads Shop

Lavinia vine în ajutorul tuturor cititorilor care doresc haine pentru lecturile lor favorite. Făcute de mână, foarte pufoase și cu modele tematice și atrăgătoare, husele de carte fac mai mult decât să o protejeze. Ele te vor inspira, îți vor induce o stare de bine prin modelele unice și te vor ajuta să fii cea mai bună versiune a ta. Cu husele create manual de Lavinia, orice cititor poate călători liniștit cu cărțile preferate (sau cu e-reader-ul) oriunde în lume, pentru că ele vor fi în siguranță tot timpul.

Lumânări care trosnesc în surdină de la Liniște candles

Lumânările Liniște sunt turnate manual în Cluj sunt perfecte pentru acel prieten care pune preț pe ritualuri și self-care. Aroma lor descrie câte un moment special din viața noastră: când eram mici și așteptam dulceața de la bunici, când făceam turtă dulce cu părinții, când schimbam cearșafurile sau când așteptam să se facă dovleacul copt. O combinație de momente și sentimente, alături de pasiune și iubire, liniște este cel mai bun prieten indiferent de situație și cea mai bună companie pentru un cititor.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *