Mircea Malița ne prezintă scenarii pentru următoarele decenii

Ce ne așteaptă în anul 2030? Mircea Malița, primul român membru al Clubului de la Roma, ne prezintă scenarii pentru următoarele decenii.

Citiți mai multe în Almanahul Anticipația 2013!

Renumitul diplomat Mircea Maliţa este primul român membru al Clubului de la Roma. A publicat lucrări de referinţă în domeniul matematicii, ştiinţelor politice, cercetărilor prospective, precum şi eseuri. Având la bază firea anticipativă a minţii umane, Mircea Maliţa ne propune trei variante de scenarii despre cum ar putea să evolueze lumea pe care o ştim în următorii ani. Vâ invităm să le descoperiţi în Almanahul Anticipaţia 2013.

Este în firea minţii umane de a anticipa, de a fi în aşteptarea viitorului posibil […]. Nu începi drumul fără a alege ţinta şi fără a măsura probabilitatea de a o atinge. Iar tabloul ce rezultă din scenariile întocmite pentru secolul nostru este promiţător. Potenţialul ştiinţei e uriaş, capacitatea tehnologiilor de a continua cursa inovaţiei e fără limite, ca şi cunoştinţele şi învăţarea. Mintea umană are resurse dovedite pentru anumite corecţiuni sociale şi politice majore, ale fiecărui om în parte. Temele în care se duce lupta cu complexitatea sunt fascinante. Apelul lor la imaginaţie şi raţiune e irezistibil. Ce vreme propice pentru generaţiile noi!

 

 

 

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *