Nautilus, colecţia SF numărul 1 din România, se reinventează

nautilus

Începând din această primăvară, Nautilus, cel mai cunoscut brand de science fiction din România, le propune cititorilor săi o nouă experienţă vizuală, un nou format şi concept grafic, unul care reflectă lumea în care trăim şi se aliniază la standardele internaţionale.

În martie şi aprilie 2015 vor apărea primele volume în noua prezentare: Robopocalipsa, de Daniel H. Wilson, Hoţul cuantic, de Hannu Rajaniemi şi Furnicile, de Bernard Werber. Cele trei titluri ilustrează preocuparea pentru noile tendinţe din literatura SF, un gen care câştigă din ce în ce mai mulţi cititori, precum şi interesul pentru cărţile care merită oricând să fie redescoperite.

„Colecţia Nautilus are o lungă istorie de a privi întotdeauna înspre viitor: prin autorii de canon pe care îi publică, prin ideile pe care le promovează şi acum, printr-o prezentare grafică originală, atractivă pentru noile generaţii de cititori.”
Ana Nicolau, coordonatorul colecţiei Nautilus

„Urmând spirala lui Fibonacci, Colecţia Nautilus ne-a oferit mereu, în decursul timpului, minunatele poveşti ale lumilor imaginarului. Astăzi, prin recenta sa alcătuire, colecţia adaugă un segment nou cochiliei nesfârşite a visurilor noastre.”
Marian Truţă, redactor-şef al revistei CPSF Anticipaţia

ROBOPOCALIPSA, de Daniel H. Wilson

robopocalipsa-c1Într-un viitor nu atât de îndepărtat, roboţii ne-au făcut viaţa mult mai uşoară: ne curăţă bucătăriile, ne conduc maşinile şi luptă în războaie în locul nostru – până când această tehnologie avansată se întoarce împotriva celor pe care îi servea. Controlată de o inteligenţă artificială numită Archos, reţeaua globală de maşinării de care lumea noastră a ajuns să depindă devine subit cel mai mare duşman al ei. La Ora Zero – momentul în care roboţii atacă – rasa umană este aproape anihilată. Pe măsură ce supravieţuitorii se adună, umanitatea se solidarizează pentru prima dată în încercarea de a riposta.

„O lectură care te ţine cu sufletul la gură.“
Stephen King

„Robopocalipsa este genul de roman despre răscoala roboţilor care nu ar fi putut fi scris decât într-o epocă în care roboţii devin o parte obişnuită din viaţa noastră de zi cu zi. Aceasta nu este o speculaţie despre un viitor îndepărtat, plin de fiinţe sintetice de neînţeles. Este la cinci minute depărtare în viitorul Pământului, plin de roboţii pe care îi luăm de buni.“
io9.com

„O operă de ficţiune vizionară: înfricoşătoare, scrisă minunat şi mult, mult prea plauzibilă.“
Lincoln Child

HOŢUL CUANTIC, de Hannu Rajaniemi

hotul-cuantic-c1Excentricul Jean le Flambeur este un hoţ postuman. Are ştiinţa de a fura gândurile şi timpul sau obiecte vechi de pe planeta Pământ, aflate acum în posesia aristocraţilor din Oraşele Mişcătoare de pe Marte. În ciuda abilităţilor sale, Jean, ale cărui origini sunt învăluite în mister chiar şi pentru el, face o greşeală şi ajunge în Închisoarea Dilema. Salvat de misterioasa Mieli şi nava ei seducătoare, i se oferă o şansă unică – să îşi recâştige libertatea şi memoria pierdută, dacă acceptă provocarea de a duce la bun sfârşit o spargere aşa cum n-a mai dat niciodată.

„Probabil cel mai important roman SF al anului.”
Locus

„Hannu Rajaniemi imaginează un viitor atât de provocator încât îţi taie respiraţia şi te intimidează prin cuprinderea lui, iar Hoţul cuantic e şi deconectant, şi palpitant. Iată că, pe urmele lui Ray Bradbury, Kim Stanley Robinson şi Ian McDonald, un scriitor aflat la debut vine cu ceva nou şi îndrăzneţ despre închipuita planetă Marte.“
The Guardian

„Cel mai bun roman SF pe care l-am citit în ani întregi. E greu să recunosc asta, dar cred că este un scriitor mai bun decât mine.”
Charles Stross

FURNICILE, de Bernard Werber

furnicile-c1În timp ce citiţi aceste rânduri, pe planetă se nasc şapte sute de milioane de furnici. Această comunitate imensă are oraşele ei, ierarhiile ei, coloniile ei, precum şi o limbă proprie, sclavii, mercenarii sau armele ei. Iar forţa lor este uriaşă.
Atunci când descinde în casa moştenită de la un unchi entomolog, Jonathan Wells ştie că o să dea piept cu armata furnicilor. Cititorii îl însoţesc în monstruoasa și palpitanta lume a acestor fiinţe infraterestre, într-un SF în care suspansul și groaza se întâlnesc în fiecare pagină. Ştiinţa şi imaginaţia se dezvăluie într-un roman fără termen de comparaţie.

„Această carte este pur și simplu o capodoperă care te pune pe gânduri.“
The Sunday Times

„Bernard Werber a scris o trilogie care merge la sigur. Poveştile, mecanismele şi structurile din universul furnicilor se dezvăluie în pagini captivante.“
The Library Journal

„O evocare strălucită a unei civilizaţii ascunse, aparţinându-i unui scriitor ce stăpâneşte arta detaliului şi tehnica suspansului.“
SF Site

5 Commentarii

  1. Sol 06/03/2015 Reply
  2. John 07/03/2015 Reply
  3. Flavian 08/03/2015 Reply
  4. Mikey 09/03/2015 Reply
  5. Paul 12/03/2015 Reply

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *