După o aşteptare… destul de îndelungată, ce-i drept… cel de-al treilea volum al seriei Întoarcerea acasă a lui Orson Scott Card a fost publicat luna trecută. Se pare că Navele Pământului a fost într-adevăr un volum foarte aşteptat, ajungând (şi mentinându-se) pe primul loc în topul vânzărilor online din luna februarie.
Orson Scott Card este cunoscut în special pentru seriile Umbrelor, Ender şi Întoarcerea acasă. Cea din urmă include volumele Amintirea Pământului, Chemarea Pământului, Navele Pământului (apărute deja la Nemira), Earthfall şi Earthborn (care vor apărea până la sfârşitul anului).
Seria este o prezentare SF a Cărţii lui Mormon. Acţiunea este setată la patruzeci de milioane de ani în viitor, iar primele trei volume au loc pe planeta Harmony. După ce Pământul nu a mai putut fi locuit din cauza războaielor, o parte din populaţie a ales să trăiască pe această planetă.
În Navele Pământului, Basilica a căzut. Acum Wetchik, Nafai și familiile lor trebuie să înfrunte deșerturile și să traverseze continente pentru a ajunge acolo unde zac, abandonate, navele spaţiale de pe planeta Harmony, așteptând timpul în care vor fi din nou pregătite pentru zboruri interstelare. Dar, dintre cei șaisprezece plecaţi la drum, numai câţiva au ales această cale de bunăvoie. Ceilalţi, fiicele răzbunătoare ale Rasei și soţii lor, împreună cu fiul cel mare al lui Wetchik, Elemak, au fost forţaţi să li se alăture. Mânia lor poate pune în pericol întreaga misiune.
Orson Scott Card este singurul scriitor american de science fiction care a câştigat în doi ani consecutivi premiile Nebula şi Hugo. De asemenea, este unul dintre primii mormoni americani şi a fost misionar pentru Biserica lui Iisus Hristor a Sfinţilor din Zilele din Urmă.
Într-un interviu acordat anul trecut site-ului dedicat lecturii şi iubitorilor de cărţi Goodreads, Card spune că îşi scrie lucrările cu gândul că se află într-o cameră întunecată sau la lumina unui foc de tabară, povestind unui grup de oameni care crede în aceleaşi lucruri ca şi el. “Atunci când citim, după ce decodăm literele, cuvintele sunt procesate prin canalele auditive ale creierului, nu prin cele vizuale. Ascultăm cărţi chiar dacă ne folosim ochii. Cărţile mele sunt mai bune atunci când sunt citite cu voce tare”, completează el.
“Există două motive pentru care cineva devine scriitor. Primul este Cartea accea a fost atât de bună! Vreau să devin scriitor ca să creez şi eu aşa ceva. Celălalt este: Dacă porcăria aia a ajuns să fie publicată, atunci şi eu pot să public ceva!“, este de părere scriitorul.
Printre autorii contemporani favoriţi ai lui Card se numără George R.R. Martin, William Sleator, Robert Cormier, William Goldman, Stephen Saylor şi nu în cele din urmă Robin Hobb, despre care Card a spus că “a ridicat standardele romanelor fantasy moderne”.
Nu uitaţi! Fiind o apariţie nouă, Navele Pământului poate fi achiziţionată cu o reducere de 25%!
Tweet
veti mai publica ceva din seria Ender?
A War of Gifts: An Ender Story (2007)
sau
Ender in Exile (2008)?
veti mai publica ceva din seria Ender?
A War of Gifts: An Ender Story (2007)
sau
Ender in Exile (2008)?
Vlad Puescu says:
11/10/2009 at 00:02
@Cspg: e greu de dat o data aproximativa acum, dar nu cred ca inainte de primavara lui 2010.
NICI O SCHIMBARE?
E in lucru.