Nemira lansează Almanahul Anticipaţia 2013 la Gaudeamus!

Lansare AnticipatiaDupă 30 de ani, Editura Nemira relansează brand-ul Anticipaţia în cadrul Târgului Internaţional Gaudeamus, Romexpo, Bucureşti, sâmbătă, 24 noiembrie, ora 15:00. La eveniment ne vor vorbi Alexandru Mironov (directorul onorific al Almanahului), Mihai-Dan Pavelescu, Andi Caragea şi Mircea Opriţă.

Nemira lansează sub numele Anticipaţia mai multe produse editoriale:

Almanahul Anticipaţia 2013, care cuprinde articole de știință, interviuri cu personalități din lumea științei și inovaţiei tehnologice, articole ale unor prestigioşi scriitori SF străini sau români, povestiri SF şi Fantasy, articole de film, bandă desenată, articole referitoare la premiile Nobel 2012 şi foarte multe informaţii preţioase pentru cei pasionaţi de science-fiction, eseu şi reflecţie filosofică sau articole de popularizare a ştiinţei.

Colecţia de Povestiri Ştiintifico-Fantastice (CPSF) Anticipaţia Nr.1. Fiecare număr va cuprinde una sau două povestiri SF ale unor autori români sau străini, alături de un articol referitor la tema științifică ce a stat la baza lucrării. Povestirile străine vor fi opere care au fost recompensate cu premiile internaționale Hugo, Nebula, Fantasy Awards, Arthur C. Clarke etc.

Revista de ştiinţă şi ficţiune Anticipaţia.com.

şi cărţile Anticipaţia:

Antologia Viitorului, de Henry Gee. 100 de povestiri scurte despre viitor și cum va fi el. Autorii sunt oameni de știință, jurnaliști și scriitori SF celebri. Povestirile acoperă o gamă largă de subiecte legate de viitor, adoptând forme dintre cele mai diferite, de la satire, scheciuri până la recenzii despre cărți fictive sau articole de știință.

Ştiinta viitorului, de Max Brockman. Personalități din lumea științei dezvăluie progresul și cercetările făcute într-o varietate de domenii, de la neuroștiință la psihologia evoluției, de la demografie la oceanografie. În această carte veţi găsi o comoară de idei incitante, care ne vor face să renunțăm la prejudecăți despre vârstă, sex, rasă și la clișeele prezente azi în felul în care e percepută știința.

Anticipaţia reprezintă unul dintre cele mai populare branduri editoriale româneşti, specializat în publicarea literaturii științifico-fantastice și de popularizare a științei, constituind punctul de întâlnire dintre ştiinţă, ficţiune şi eseu filozofic. Anticipaţia are ca miză reafirmarea ca fenomen publicistic care să stimuleze generaţii la rând de scriitori şi să determine o adevărată mişcare, atât în sfera literaturii cât şi în cea a anticipaţiei de tip ştiinţific.

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *