Noutăţile toamnei la editura Nemira: 5 titluri pe care nu le poţi rata!

600p400 noutati

razboiul-batranilor-latime-1024pxRăzboiul Bătrânilor este poate cea mai importantă apariţie în colecţia Nautilus din toamna aceasta. John Scalzi face parte din noul val de scriitori SF de după 2000, nominalizat la toate premiile importante, în anul 2012 fiind inclus de fani în topul Locus al celor mai bune cărţi de SF din secolul 21, a cărui primă poziţie a şi ocupat-o de altfel ulterior, iar o adaptare cinematografică e în lucru. Umorul autorului şi abordarea neconvenţională a unori teme vechi – războiul interstelar şi lupta pentru colonizarea altor lumi – va câştiga mulţi fani şi din afara cititorilor SF, mai ales în rândul amatorilor de filme precum Star Trek şi Interstellar.

Distanta dintre noiNominalizat la Man Booker Prize în 2013, Distanţa dintre noi este un roman a cărui acţiune se petrece în anii ’60 în Calcutta. Personajele principale sunt Subhash şi Udayan, doi fraţi a căror relaţie este întreruptă de mutarea unuia dintre ei în Statele Unite ale Americii, pe când celălalt rămâne să ia parte la mişcarea maoistă naxalită, mai cunoscută ca mişcarea anti-stabiliment din India anilor ’50. Autoarea exploatează cu mult talent consecinţele alegerilor fiecăruia dintre ei, suprapunându-le universului sărac şi lipsit de speranţă în care evoluează până la momentul despărţirii.

Amintirile ghetiiAmintirile gheţii, partea a treia din Cronicile Malazane reprezintă încă un capitol fascinant din marea saga a lui Steven Erikson. Imprevizibilă, seducătoare, plină de suspans, povestea merge mai departe și scoate la suprafață universuri noi și provocări neprevăzute: continentul Genabackis a dat naștere unui imperiu nou și înfricoșător: Pannion Domin. Secerând totul în cale, acesta distruge pe oricine nu se placă în fața Clarvăzătorului, regele-preot din Pannion, care trebuie să înfrunte alianța periculoasă dintre oastea lui Dujek Un-Braț și Arzătorii de Poduri ai lui Whiskeyjack, dar și dușmani mai vechi. În lupta lor, aliații sunt esențiali.

A history of the worldUn alt volum foarte important ce va apărea în curând se numeşte Istoria lumii, de Andrew Marr, varianta publicistică a documentarului BBC scris şi prezentat de acelaşi autor. Aşa cum o sugerează şi titlul, acesta este o incursiune elaborată în istoria umanităţii începând cu cele mai vechi timpuri şi până la contemporaneitate. Cel mai interesant este însă felul în care face acest lucru, mai precis prin asocierile neaşteptate între diverse evenimente aparent fără nicio legătură între ele. Spre exemplu, episodul eliberării iobagilor în Rusia este descris pornind de la celebrele datorii acumulate de Tolstoi la jocurile de noroc, acesta fiind drept urmare nevoit să-şi vândă parte dintre proprietăţi, dar şi dintre… sclavi.

parfumul-iubirii-siteÎn ce priveşte Parfumul iubirii, de Cristina Caboni, trebuie să vă spunem că acesta este bestseller nu doar în Italia, ţara de origine a autoarei, ci şi pe întregul continent european. Iar dacă mai aveţi nevoie de argumente pentru a o citi, iată care este premisa: Elena are un talent rar – descoperă ingredientele unui parfum imediat ce-l miroase. Datorită harului ei, ajunge de la Florenţa la Paris, unde descifrează enigmatica reţetă a unui parfum fără egal, conceput de străbunica ei. În călătoria ei spre o nouă viaţă, îl întâlneşte pe Cail, bărbatul care cultivă soiuri rare de trandafir. Împreună, cei doi merg pe calea mirosurilor secrete, a amintirilor îndepărtate şi a speranţei de a descoperi iubirea de neuitat.

Sperăm că v-am atras atenţia şi de asemenea vă invităm să rămâneţi pe frecvenţa Nemira pentru a descoperi şi celelalte noutăţi care vă aşteaptă în această toamnă!

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *