Nu ştii ce să citeşti de Valentine’s Day? Echipa Nemira recomandă:

600p400b

Doamnelor şi domnilor, dragi prieteni, sunteţi pregătiţi pentru sărbătoarea de Valentine’s Day dar nu ştiţi exact ce cărţi să citiţi, sau poate să oferiţi în dar celor dragi vouă? Nicio problemă: echipa Nemira este aici şi vă recomandă câteva titluri numai bune pentru ambele variante. Să intrăm, prin urmare, în atmosfera de lectură pregătită de profesioniştii din spatele plăcerii lecturii!

 

sapte_povesti_de_seductie_siteO carte a plăcerilor trebuie să vă stea meu în preajmă: în geantă, pe birou, pe noptieră etc. Asta, dacă țineți la sănătatea dvs. De Ziua Îndrăgostiților, puteți lua un leac contra kitschului înconjurător. Încercați Șapte povești de seducție: are stil, personalitate, umor, inteligență și un farmec de nerefuzat. E ca un sertar care-ți oferă surprize și te pune pe gânduri. Dacă îndrăzniți să-l deschideți, o să (re)descoperiți șapte prozatori și o mie de gânduri „despre dragoste și alți demoni“, vorba scriitorului, știți dvs. care. Casanova, D.H. Lawrence, Tolstoi și alte spirite se întâlnesc în paginile unui volum care seduce ca vinul vechi și, evident, nu se demodează. Încercați! Nu există contraindicații.

Dana Ionescu, redactor-şef Nemira

 

Stefano BenniPentru că Sf. Valentin s-a transformat în acel moment din an când iubirea cu inimioare strălucitoare și colorate trece pe primul plan, eu v-aș propune în această zi o carte despre o poveste de dragoste atipică, misterioasă, emoționantă și plină de un gust dulce-amărui, așa cum numai iubirea adevărată (și imposibilă) îți poate lăsa. Romanul Din toate bogățiile de Stefano Benni, publicat în colecția Babel, este romanul unei iubiri care ar putea fi, dacă… Dacă lumea ar fi altfel, dacă timpul ar sta în loc pentru unul și ar curge doar pentru celălalt, dacă fiecare ar avea curaj, dacă vorbele s-ar lăsa rostite, dacă niciunul n-ar lăsa clipa să treacă, dacă destinul nu s-ar opune… Martin şi Michelle. El este un profesor universitar bătrân, restras undeva într-o casă din munţi, iar ea este o tânără care-şi caută drumul sau sensul sau fericirea, uşor blazată şi prinsă într-o relaţie nefuncţională cu un pictor ratat. Când în lumea lui apare ea, ceva sau totul se schimbă, aducând izul unei întrezărite fericiri imposibile. Pendulând în permanenţă între „a fi şi a nu fi”, povestea dintre cei doi pluteşte ca un abur pe deasupra lor şi lasă loc pentru o mie de interpretări şi de gânduri.

Monica Andronescu, redactor-şef Yorick.ro

 

Eleganta ariciuluiDe Valentine’s Day eu aş reciti Eleganţa ariciului, pentru că niciodată nu strică să facem un jurnal al lucrurilor pentru care merită să trăieşti. Lucru pe care, cu tot patetismul lui, l-am învăţat de la Paloma, fetiţa genială de 12 ani din romanul lui Muriel Barbery, care îşi plănuieşte migălos sinuciderea. Înainte să ne strângem într-un ghemotoc de ţepi, relaţia dintre Paloma şi dna Michel – o intelectuală ultra-citită care se ascunde sub masca convingătoare a unei simple portărese – este o lecţie că, uneori, afinităţile pentru lucrurile mici şi delicate, sau momentele mai discrete dintre două clipiri de gene sunt la fel de definitorii pentru un om ca dragostea. În cartea asta nu e nicio melodramă, nicio filosofare gratuită, sunt doar multe momente mici, duioase, colorate şi, nu în ultimul rând, comice.

Alexandra Florescu, PR & Marketing Manager Nemira

 

Imparatesele BizantuluiCe recomandare am pentru Sfântul Valentin? Una mai puţin obişnuită în astfel de ocazii: Împărătesele Bizanţului de Lynda Garland. Chiar dacă este o carte de istorie, talentul scriitoricesc al autoarei o face să depăşească ariditatea genului. Ştiaţi că a fost o vreme când viitoarea împărăteasă era aleasă în urma unui concurs de Miss în care candidatele erau supuse atât unor probe estetice, cât şi intelectuale? Aveţi idee ce putere de influenţă aveau femeile de la Curtea Bizantină în epoca aceea? Puteţi să aflaţi toate acestea şi multe alte picanterii citind o carte bine documentată şi plăcut scrisă, aproape ca un roman.

Oana Ionaşcu, redactor

 

DelicateteRecomand Delicateţe, de David Foenkinos, tinerelor care nu mai au poftă de viaţă în urma pierderii unei iubiri, indiferent care ar fi cauza dispariţiei – moarte, părăsire… Pentru că viaţa merge mai departe. Se spune că a doua oară nu mai poţi iubi la fel de puternic şi cu aceeaşi intensitate. Dacă totuşi apare o iubire care îţi va oferi o linişte sufletească, te va echilibra, indiferent cum va arăta acel bărbat, mai puţin arătos decât cel pe care l-ai pierdut, dar care îţi va înveseli viaţa, atunci merită să mergi mai departe cu el, merită să îţi oferi o a doua şansă.

Derzsi Ecaterina, corector

Lasă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *