Luna asta lannsăm seria de evenimente Orion Pop Science Events, în parteneriat cu librăriile Cărturești: o serie de evenimente cu discuții și dezbateri între invitați speciali pe temele de actualitate din cărțile de nonficțiune Orion. Fie că e vorba de astronomie, istoria genelor umane, politică, feminism, Darwin sau Evul Mediu, aceste evenimente au misiunea să vă deschidă apetitul pentru cunoaștere și explorare a lumii în care trăim sau să ofere explicații și răspunsuri la dileme, întrebări și mirări.
Primul eveniment din serie este dedicat explicării misterelor universului pentru neinițiați, pornind într-o Plimbare prin Univers – titlul volumului scris de Adrian Șonka ca o „carte de relaxare astronomică”. Alături de autor, la plimbare mai participă fizicianul Cristian Presură și Laura Câlțea, coordonatorul Orion, joi, 29 aprilie, de la 18:30, Live pe paginile de Facebook Nemiraș și Cărturești.
Veți afla ce presupune cu adevărat o călătorie în spațiu și cum se simte când zbori cu 28 000 km/h, cum se vede Pământul de pe fereastra hubloului, cum ar fi viața pe celelalte planete din Sistemul Solar (de ce e „grea” viața pe Venus și de ce e așa de „prăfuit” Marte) și unde e cel mai bine să programezi o viitoare vacanță (scuba-diving pe planetele joviene, anyone?), cum funcționează aparatul de făcut lumină” (Soarele, nu becul), unde se termină Sistemul Solar și cum se măsoară distanța până la stele, ce este o pitică roșie și ce e o gigantă albastră, care sunt cele mai bune „cartiere” cosmice sau cum poate găsi o maimuță o planetă.
Adrian Șonka este astronom de mai bine de 20 de ani, timp în care a privit cerul și a învățat să observe multe tipuri de obiecte cosmice: stele variabile, asteroizi, planete, ocultații etc. În prezent, observă asteroizi și planete prin telescoapele Observatorului Astronomic „Amiral Vasile Urseanu“ și cele ale Institutului Astronomic al Academiei Române. Ține cursuri de astronomie la Observator, la Fundația Calea Victoriei, în școli, în librării și oriunde găsește alți oameni pasionați care vor să afle mai multe.
Următorul eveniment Orion Pop Science are loc pe 5 mai și discuția va porni de la volumul-eveniment Istoria Evului Mediu, de Georges Minois.
Tweet